Papa Benedict al XVI-lea a trimis recent o scrisoare Patriarhului Ecumenic al  Constantinopolului, Bartolomeu I, in care afirma ca doreste ca dialogul dintre catolici si ortodocsi sa progreseze spre acea unire pe care Hristos insusi a dorit-o.<
Papa Benedict al XVI-lea a trimis recent o scrisoare Patriarhului Ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu I, in care afirma ca doreste ca dialogul dintre catolici si ortodocsi sa progreseze spre acea unire pe care Hristos insusi a dorit-o.

O delegatie a Vaticanului, condusa de Cardinalul Walter Kasper, presedintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unitatii Crestinilor, a transmis scrisoarea liderului ortodox in chiar ziua prasnicului Sfantului Andrei, patronul Patriarhiei Ecumenice. De asemenea, Cardinalul i-a oferit Patriarhului un exemplar semnat al enciclicii „Spe salvi“ si o reproducere dupa „Mielul mistic“ din domul bisericii Sfantul Vital din Ravenna, Italia, informeaza Catholica. Vizita a avut loc in cadrul traditional al schimbului de delegatii la sarbatorile patronale: Patriarhul Bartolomeu trimite o delegatie la Roma pentru 29 iunie, sarbatoarea Sfintilor Petru si Pavel, iar Papa trimite o delegatie la Istanbul la 30 noiembrie, la sarbatoarea Sfantului Andrei. Anul trecut, Sfantul Parinte a condus personal delegatia. In scrisoarea amintita, Papa Benedict vorbeste d espre vizita sa la Istanbul si spune ca practica schimbului de delegatii reprezinta un autentic semn al „angajamentului Bisericilor noastre la o mai profunda comuniune, intarita de relatiile personale cordiale, de rugaciune si de dialogul in iubire si adevar“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.