• Muzica

HOT. Albumul pe care Metacritic.com, dupa ce a strins toate recenziile din presa de referinta, il considera cel mai bun din 2007 este semnat Burial, artist si producator londonez, al carui nume este asociat instantaneu cu stilul dubstep. "Untrue" este cel de-al doilea disc al sau, iar capacitatea sa de a crea dependenta este demonstrata de faptul ca piesele de pe el, destinate mai degraba unui consum individual, se regasesc in playlist-urile multor utilizatori de Last.fm.

NOT. Una dintre trupele despre care cu greu ti-ai fi imaginat ca exista in continuare, Boys II Men, care asfixiau MTV-ul anilor ’90 cu balade zaharisite, si-a lansat de curind un nou album: „Motown: A Journey Through Hitsville U.S.A.", o colectie de coveruri dupa hituri nemuritoare. Se pare ca nici macar la capitolul reinterpretare nu stau foarte bine, dat fiind ca proaspatul disc are un aer prafuit, care te face sa meditezi asupra insuportabilei banalitati pe care o poate avea uneori muzica.

• Film

HOT. Zilele acestea are loc premiera bucuresteana a filmului „Bee Movie". Unul dintre elementele care i-au adus popularitate si incasari serioase acestui film de animatie, pe linga faptul ca este o comedie pe care ai putea-o vedea, fara sa te plictisesti, la orice ora, e prezenta lui Jerry Seinfeld in tripla ipostaza: actor, imprumutindu-si vocea personajului principal, coscenarist si coproducator. O poveste despre ce au in comun oamenii si albinele si, mai ales, despre ce ii diferentiaza.

NOT. Lungmetrajul „Charlie Talisman", fosta premiera: poveste fada, chit ca se chinuieste sa combine reteta rom-com cu cit mai mult sex „ilicit", atit de mult ca ii trebuie un split-screen si doua personaje supraponderale in extremis. In afara de ingrijitorul de pinguini care consuma marijuana non-stop, n-are un personaj valid in el, iar prestatia Jessicai Alba lasa de dorit alta actrita. Aspira la „brandul"Judd Apatow, dar nu-i ajunge la calciie.

• New Media

HOT. Mouse-ul wireless pentru laptop de la Logitech (VX Nano Laser) a fost lansat in Romania. Mouse-ul ofera o mare mobilitate si lejeritate in utilizarea laptopului, mai ales ca avem de-a face cu cel mai mic receiver USB pentru laptop din lume. Rotita de scroll MicroGear Precision are un mod ultrarapid de functionare. Doar cu o usoara atingere a acesteia, utilizatorii pot naviga prin documente mari. Tasta de cautare One-Touch permite afisarea instant a rezultatelor motorului de cautare preferat.

NOT. Second Life le ofera acum posibilitatea „locuitorilor" sai sa isi dea telefoane unii altora din interiorul lumii virtuale. Cu alte cuvinte, oamenii care vor sa-si petreaca tot timpul liber undeva cit mai departe de lumea reala dau telefon, folosindu-si vocea reala, si vorbesc cu un alt om, nu se stie daca real sau avatar, nici cine vorbeste la fiecare capat al telefonului: personalitatea reala sau virtuala? O noua gaselnita inteligenta de a face bani din nimic.