Datele publicate de biroul european de statistica mai arata pentru luna noiembrie o crestere a preturilor de consum din Romania de 0,9%, comparativ cu luna precedenta. Institutul National de Statistica (INS) a anuntat, recent, ca preturile de consum
Datele publicate de biroul european de statistica mai arata pentru luna noiembrie o crestere a preturilor de consum din Romania de 0,9%, comparativ cu luna precedenta. Institutul National de Statistica (INS) a anuntat, recent, ca preturile de consum din Romania au urcat cu 0,93% in luna noiembrie, astfel ca inflatia anuala s-a situat la 6,67%, cele mai importante scumpiri, de 1,21%, fiind inregistrate de sectorul serviciilor. Comparativ cu decembrie 2006, preturile de consum au consemnat o crestere de 5,89%, peste prognoza de 5,7% anuntata de Banca Nationala a Romaniei pentru intreg anul. La nivelul UE, cea mai ridicata inflatie anuala a fost consemnata in Letonia - 13,7%, urmata Bulgaria -11,4% si Estonia - 9,3%.
La polul opus, Olanda a inregistrat cel mai redus nivel al inflatiei anuale - 1,8%, urmata de Finlanda - 2,1% si Slovacia - 2,3%. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.