Biserica Ortodoxa Rusa nu va recunoaste niciodata actualul statut al Diecezelor catolice din Rusia, a declarat seful departamentului pentru relatiile externe al Patriarhiei Moscovei, Mitropolitul Kirill de Smolenk si Kaliningrad. „Nu vom recun
Biserica Ortodoxa Rusa nu va recunoaste niciodata actualul statut al Diecezelor catolice din Rusia, a declarat seful departamentului pentru relatiile externe al Patriarhiei Moscovei, Mitropolitul Kirill de Smolenk si Kaliningrad. „Nu vom recunoaste si vom contesta mereu prezenta Diecezelor catolice ordinare pe teritoriul Rusiei si le vom considera o provocare la adresa ideii comune de conservare a principiului teritorial al administratiei ecleziale“, a declarat ierarhul.

Papa Ioan Paul al II-lea a decis in 2002 sa ridice Administratiile Apostolice la rang de Dieceze, ceea ce a provocat protestele Bisericii Ortodoxe Ruse. „Consideram ca a fost o greseala, care intr-adevar pune in pericol dialogul ortodoxo-catolic si indeparteaza posibilitatea atingerii obiectivelor comune“, a spus Mitropolitul. Cand i s-a subliniat ca si Biserica Ortodoxa Rusa are Dieceze infiintate in Europa, la fel ca Biserica Catolica in Rusia, acesta a obiectat: „Diecezele Patriarhiei de Moscova din diaspora nu sunt ordinare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.