Seful statului si primul-ministru au mers cu acelasi avion la Lisabona, la semnarea Tratatului de reforma al UE, precum si la Bruxelles, la Consiliul European de iarna. Surse din delegatia oficiala au relatat ca, joi, pe parcursul celor aproximativ p
Seful statului si primul-ministru au mers cu acelasi avion la Lisabona, la semnarea Tratatului de reforma al UE, precum si la Bruxelles, la Consiliul European de iarna. Surse din delegatia oficiala au relatat ca, joi, pe parcursul celor aproximativ patru ore de zbor intre Bucuresti si Lisabona, Basescu si Tariceanu au avut o discutie relaxata pe teme exclusiv de politica externa, precum problema Kosovo si reuniunea de iarna a Consiliului European, fiind evitate subiecte de politica interna. "A fost o relatie ciudat de buna, in pofida asteptarilor unora, cu o discutie in care au fost evitate teme ale politicii interne sau de alta natura", au afirmat sursele. Presedintele Basescu a avut la un moment dat o discutie cu consilierii sai despre pozitia Romaniei pe temele incluse pe ordinea de zi a reuniunii Consiliului European, iar premierul Tariceanu a avut o consultare similara cu membrii staff-ului sau, dupa care seful statului si primul-ministru au convenit asupra unui punct de vedere comun. "Dialogul a fost mai sarac in subiecte ulterior, pe parcursul drumului dintre Lisabona si Bruxelles, cand presedintele si premierul au fost destul de apatici, probabil din cauza oboselii care si-a spus cuvantul", au mai aratat sursele. Premierul Tariceanu a fost intrebat ieri, la Bruxelles, cum s-a inteles cu presedintele Traian Basescu in timpul calatoriei facute impreuna cu avionul, seful Executivului raspunzand, zambind: "Da... foarte bine". Cei doi nu au mai calatorit cu acelasi avion de la reuniunea de vara a Consiliului European, din 2006. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.