Posibilitatea efectuarii unor teste de paternitate la Institutul de Medicina Legala (IML) Iasi a scos la iveala un crud adevar. Sute de barbati din Iasi, dar si din alte judete ale Moldovei au solicitat efectuarea de astfel de teste pentru a afla da
Posibilitatea efectuarii unor teste de paternitate la Institutul de Medicina Legala (IML) Iasi a scos la iveala un crud adevar. Sute de barbati din Iasi, dar si din alte judete ale Moldovei au solicitat efectuarea de astfel de teste pentru a afla daca sunt sau nu tatii biologici ai copiilor. Oamenii erau proaspat sositi din strainatate, unde muncisera ani buni, si aveau suspiciuni ca nu sunt tatii propriilor lor copii.

Medicii legisti au precizat ca majoritatea covarsitoare a testelor efectuate a aratat ca temerile barbatilor s-au adeverit. „Chiar daca este vorba de barbati care au venit de cateva ori acasa de sarbatori sau cu alte ocazii, s-a descoperit ca acestia nu sunt tatii biologici. Colegiul Medicilor a remarcat faptul ca aceste cereri de dovedire a paternitatii sunt mult mai solicitate in aceasta perioada a anului, deoarece barbatii vin din strainatate sa-si petreaca sarbatorile acasa. Si afla adevaruri crude, uneori“, a declarat prof. dr. Vasile Astarastoae. La randul lor, medicii din cadrul IML Iasi au declarat ca este vorba de barbati care nu au incredere in sotiile lor ramase acasa. „Avem tot mai multe cereri de acest gen si barbatii care solicita testele de paternitate vor ca Justitia sa nu fie amestecata in vreun fel in astfel de situatii. Este pentru ei o chestie de onoare de a se asigura in legatura cu caracterul nevestelor lor ramase acasa in timp ce ei muncesc in strainatate“, a declarat dr. Irina Agrosoaie, din cadrul IML Iasi.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.