Rusia - Romania: 30-20 (17-8)  
Invinsa categoric, la 10 puncte diferenta, nationala feminina de handbal a Romaniei a ratat calificarea in finala Campionatului Mondial. Dupa un inceput slab, fetele pregatite de Gheorghe Tadici si

Rusia - Romania: 30-20 (17-8)  
Invinsa categoric, la 10 puncte diferenta, nationala feminina de handbal a Romaniei a ratat calificarea in finala Campionatului Mondial. Dupa un inceput slab, fetele pregatite de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi au reusit sa se mentina la 3 puncte in urma adversarelor doar pana la jumatatea primei reprize, dupa care rusoaicele au inceput sa se distanteze pe tabela de marcaj. Acuzand oboseala acumulata in a€žsferturi" romancele au gresit copilareste in aparare, intrand la cabine cu un handicap de 9 goluri. Partea secunda a meciului a aratat acelasi joc vlaguit al selectionatei Romaniei, ratarile si lipsa prospetimii fizice dand posibilitatea Rusiei sa castige fara nici un dubiu disputa cu vicecampioanele mondiale.

Este cea de-a treia infrangere in ultimii ani, reprezentativa condusa de Evgheni Trefilov impunandu-se in fata Romaniei cu scorul de 28-23 in finala CM din 2005, apoi cu 29-28 la Aarhus, in Cupa Mondiala (2006), pentru ca anul acesta rusoaicele sa castige in doua randuri (35-32 in Cupa Panonia si 30-20 in semifinala CM din Franta). Palmaresul lui Trefilov pe banca tehnica a nationalei Rusiei include 2 titluri mondiale, obtinute in 2001 si 2005. La actuala editie a Campionatului Mondial, elevele lui Evgheni Trefilov s-au inclinat o singura data, in fata Norvegiei (21-22), in grupa de la Metz.  
Romania: Luminita Dinu, Tereza Paslaru / Ramona Maier (1), Raluca Ivan, Camelia Balint (2), Adriana Nechita-Olteanu, Cristina Neagu (3), Aurelia Bradeanu (1), Ionela Galca (3), Clara Vadineanu, Steluta Luca (3), Adina Meirosu (5), Valeria Bese (1), Narcisa Lecusanu (1).

Rusia: Ina Suslina, Maria Sidorova / Polina Viahireva (1), Irina Poltoratkaia (3), Oxana Romenskaia, Liudmila Postnova (9), Ana Kareeva (1), Ekaterina Andriusina (4), Iana Uskova (2), Elena Polenova (1), Emilia Turey (3), Natalia Sipilova (3), Nadejda Muravieva (1), Elena Dmitrieva (2).

Arbitri: Martin Gjeding, Mads Hansen (Danemarca).
Duminica, in finala mica, echipa noastra va intalni invinsa din cealalta semifinala (Norvegia - Germania), cu incepere de la ora 15.00 (ora Romaniei).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.