S-au anuntat nominalizarile la premiile acordate de Asociatia Jurnalistilor Straini la Hollywood. Pelicula lui Cristian Mungiu a obtinut una la categoria Cel mai bun film strain.

Hayden Panettiere a citit nominalizarile la The Beverly HiltonFoto: Reuters Jorge Camara, presedintele Asociatiei Jurnalistilor Straini la Hollywood, a facut publice ieri nominalizarile la cea de-a 65-a editie a Globurilor de Aur. La categoria Cel mai bun film strain, „4, 3, 2" va concura cu doi vechi rivali de la Cannes, „The Diving Bell And The Butterfly" de Julian Schnabel si „Persepolis" de Marjane Satrapi si Vincent Paronnaud, plus „Lust, Caution" de Ang Lee si „The Kite Runner" de Marc Forster.

„Sporesc in general sansele de a fi nominalizat la Oscar, nu stim exact ce se va intimpla pina la capat, dar aceasta nominalizare e recunoscuta ca o predictie destul de justa pentru Oscaruri, si din informatiile pe care le avem noi, dintre cele cinci filme nominalizate la Globul de Aur doua sint eligibile pentru Oscarul pentru film strain", a declarat Cristian Mungiu la Realitatea TV despre candidatura la premiile oferite de Asociatia Jurnalistilor Straini la Hollywood. Distinctiile vor fi acordate pe 13 ianuarie 2008. Actorul Vlad Ivanov, interpretul lui Bebe din „4, 3, 2", a declarat pentru Cotidianul ca isi va ridica pe 12 ianuarie Premiul Asociatiei Criticilor de Film din Los Angeles pentru Cel mai bun actor in rol secundar, iar pe 13 va fi alaturi de echipa la ceremonia de acordare a Globurilor de Aur care se va tine la Beverly Hilton Hotel.

In sectiunea destinata celei mai bune drame, pentru distinctie se bat sapte pelicule: „American Gangster" de Ridley Scott, „Eastern Promises" al lui David Cronenberg, „Michael Clayton" de Tony Gilroy, „Atonement" de Joe Wright, „No Country for Old Men" de fratii Coen, „The Great Debaters" de Denzel Washington si „There Will Be Blood" de Paul Thomas Anderson. La aceeasi categorie, actritele candidate la un Glob de Aur sint Jodie Foster, Angelina Jolie, Keira Knightley, Julie Christie si Cate Blanchett, iar omologii lor masculini sint Denzel Washington, Daniel Day-Lewis, George Clooney, Viggo Mortensen si James McAvoy.

La comedie/musical, concurentii nu sint atit de numerosi: lupta se da intre „Sweeney Todd" de Tim Burton, „Hairspray" de Adam Shankman, „Across the Universe" de Julie Taymor, „Juno" de Jason Reitman si „Charlie Wilson’s War" de Mike Nichols. Actritele din aceasta categorie nu sint toate de lista A, cum e cazul la Drama: Nikki Blonsky, Ellen Page, Amy Adams contra europenele Marion Cotillard si Helena Bonham-Carter. Candidatii din categoria consacrata Celor mai buni actori dintr-o comedie/musical sint ceva mai cunoscuti: Johnny Depp, Philip Seymour Hoffman, Ryan Gosling, Tom Hanks si John C. Reilly. Cele mai multe nominalizari (sapte) i-au revenit lungmetrajului „Atonement".

Globurile de Aur sint cele mai importante distinctii acordate la Hollywood, dupa Oscaruri.

In ce format va aparea ultima portie de „Jackass" aflati pe www.cotidianul.ro/select