Nu ma astept ca Videanu sa aiba idei! Cu atat mai putin, sa "circule" cu ele pe strazile devastate de taifunul cu acelasi nume! "Mosit" de "nasul" Basescu si crescut la "umbra" lui Boc, nu-i de mirare ca nu e foarte "inalt"! Sper sa nu-mi dea vreo re
Nu ma astept ca Videanu sa aiba idei! Cu atat mai putin, sa "circule" cu ele pe strazile devastate de taifunul cu acelasi nume! "Mosit" de "nasul" Basescu si crescut la "umbra" lui Boc, nu-i de mirare ca nu e foarte "inalt"! Sper sa nu-mi dea vreo replica, in care sa ma atentioneze ca este mai inalt ca mine! Nu la inaltimea aia ma refeream, bre, nea Videanu! By the way, v-am rugat sa nu mai apareti la televizor! Nu, nu sunt invidios pe succesul dumneavoastra "pe/de" sticla (ala "din" sticla apartine lui Basescu)! Pur si simplu, vreau sa limitez monumentul de prostie, pe care vreti sa-l "asezati" in cartea neamului!


Pe 10 decembrie, Videanu a precizat, in emisiunea doamnei Firea, pe Antena 3, desi i-am cerut imperativ sa se fereasca de camera de luat vederi: "As vrea sa lamuresc un aspect (a€¦) legat de procedura de declansare a urmaririi penale asupra unui ministru. Vreau sa stiti ca nu Presedintele hotaraste unilateral. Exista o comisie, la nivelul institutiei prezidentiale (a€¦), care hotaraste, pe baza documentelor primite de la organele de cercetare (a€¦) Important este ca, in acea comisie, se analizeaza probele, iar Presedintele investeste cu autoritate o decizie a acelei Comisii".


Ia sa vedem! Legea 115, din 28 iunie 1999 privind responsabilitatea ministeriala, stipuleaza, legat de "comisia speciala", de care vorbea Videanu, ca "va prezenta Presedintelui Romaniei un raport cu propuneri privind urmarirea penala sau clasarea sesizarii". Decide comisia daca incepe sau nu urmarirea? Nici vorba! "Presedintele Romaniei hotaraste asupra raportului prezentat de comisia speciala"! Asadar, Videanu nu cunoaste legea 115! Si a fost membru in Guvern!


Dar, legea 115 este modificata prin ordonanta de urgenta (OUG)  95, din 4 octombrie 2007.  Care spune, despre decizia de a trimite un ministru in urmarire penala: "Presedintele Romaniei hotaraste asupra raportului prezentat de comisia speciala. Daca Presedintele Romaniei nu isi insuseste concluziile raportului, acesta este obligat sa isi argumenteze decizia, in fapt si in drept"! Asadar, Presedintele poate sa nu urmeze raportul comisiei. Videanu nu cunoaste nici Ordonanta 95?


Curtea Constitutionala a hotarat, prin decizia 1133 din 27 noiembrie 2007, ca "textul constitutional citat instituie neconditionat dreptul Camerei Deputatilor, Senatului si Presedintelui Romaniei de a cere urmarirea penala a membrilor Guvernului, pentru faptele savarsite in exercitiul functiei lor". Asadar, Presedintele nu are nevoie de comisie pentru a decide inceperea urmaririi penale impotriva unui ministru! Curtea adauga: "In consecinta, atat cele doua Camere ale Parlamentului, cat si Presedintele Romaniei au libertatea de a stabili, fara alta reglementare exterioara aplicand direct Constitutia, modul de exercitare a acestui drept". Asadar, fara comisie! Dar ce zice, domnea€™, Constitutia, in articolul 109: "Numai Camera Deputatilor, Senatul si Presedintele Romaniei au dreptul sa ceara urmarirea penala a membrilor Guvernului pentru faptele savarsite in exercitiul functiei lor". Cum, domnea€™? Nici pe-asta n-o stie Videanu?


Vorba lui Boc, pe 9 decembrie 2007, la un jurnal Antena 3, cand zicea (crezand ca-l critica) despre bietul Chiuariu ca "a periclitat activarea clauzei de salvgardare pe justitie, cu privire la Romania"! Pai, daca "a periclitat activarea clauzei de salvgardare", inseamna ca Romania  a scapat de "activarea clauzei"! Domna€™ Boc, asta e de bine, zau! Poftim? Nu sunteti de acord? OK! Hai, ca va explica domna€™ Videanu!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.