Plecati la capatul continentului, capii Romaniei au oferit scene memorabile pentru cei lasati acasa. Domnii Basescu Traian, Calin Popescu Tariceanu si Adrian Cioroianu au dat mana unii cu altii, si-au zambit si s-au tras in poze impreuna, reuniti int
Plecati la capatul continentului, capii Romaniei au oferit scene memorabile pentru cei lasati acasa. Domnii Basescu Traian, Calin Popescu Tariceanu si Adrian Cioroianu au dat mana unii cu altii, si-au zambit si s-au tras in poze impreuna, reuniti intr-o casatorie din interes. Tabloul concordiei ne-a surprins; un lucru normal pentru alti conducatori de state devine pentru Romania un eveniment. Faptul ca cei trei au plecat spre Lisabona cu acelasi avion a fost consemnat si multi au zis: "S-au impacat!". Cand s-au aratat si felicitandu-se reciproc, lumea e tentata sa aprecieze: "Gata, s-au imprietenit!".


Nimic mai neadevarat. In spatele fotografiei de familie stau camioane pline de dejectii care urmeaza sa fie folosite la improscarea adversarilor. Romanii au o vorba rea cand spun "te-ai dus bou si ai venit vaca!". Revenind la oile noastre, cei trei au plecat suparati si s-au intors dusmani. La Lisabona, delegatia Romaniei la summit a fost in format 2+1; toate celelalte tari membre UE au fost reprezentate fie de presedinte, fie de premier, insotiti de ministrul de Externe. Noi, originali, am trimis trei; comentariile celorlalti, care stiu bine ca la Bucuresti se desfasoara un crancen razboi al palatelor, desemnandu-l pe Cioroianu pe post de tampon. Mai exact, misiunea externistului, data de oamenii cu scaun la cap, a fost sa nu-i lase sa se incaiere pe Basescu si Tariceanu in favor de lume.


Tripleta dinamita a plecat de la Bucuresti cu fitilul aprins de Basescu. Intr-un monolog halucinant, care va intra in analele degradarii functiei prezidentiale, jucatorul si-a pus poalele in cap si i-a bestelit, in preziua voiajului, ca la usa cortului pe Bogdan Olteanu si pe Cristian Parvulescu. Ministrul Nicolaescu poate duce inregistrarea video a declaratiei de la Cotroceni de la 12 decembrie direct la Tribunalul unde se judeca procesul pentru dileala la cap. Este o proba beton pentru a-i pune vorbitorului diagnosticul pentru Marcuta. Limbajul vulgar si abordarea josnica a discursului prezidential veneau dupa ce Basescu spunea despre Cioroianu ca nu este educat.

Spectacolul circului politic continua. Trupa, in frunte cu zurbagiul-sef, se intoarce. Intram in marele carnaval si baiatul care la inceput de mandat a aruncat sticla in popor, apoi a dat  cu paltonul la spectatori are un numar special pentru Anul Nou.

Feriti-va!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.