Plecati la capatul continentului, capii Romaniei au oferit scene memorabile pentru cei lasati acasa. Domnii Basescu Traian, Calin Popescu Tariceanu si Adrian Cioroianu au dat mana unii cu altii, si-au zambit si s-au tras in poze impreuna, reuniti intr-o casatorie din interes. Tabloul concordiei ne-a surprins; un lucru normal pentru alti conducatori de state devine pentru Romania un eveniment. Faptul ca cei trei au plecat spre Lisabona cu acelasi avion a fost consemnat si multi au zis: "S-au impacat!". Cand s-au aratat si felicitandu-se reciproc, lumea e tentata sa aprecieze: "Gata, s-au imprietenit!".


Nimic mai neadevarat. In spatele fotografiei de familie stau camioane pline de dejectii care urmeaza sa fie folosite la improscarea adversarilor. Romanii au o vorba rea cand spun "te-ai dus bou si ai venit vaca!". Revenind la oile noastre, cei trei au plecat suparati si s-au intors dusmani. La Lisabona, delegatia Romaniei la summit a fost in format 2+1; toate celelalte tari membre UE au fost reprezentate fie de presedinte, fie de premier, insotiti de ministrul de Externe. Noi, originali, am trimis trei; comentariile celorlalti, care stiu bine ca la Bucuresti se desfasoara un crancen razboi al palatelor, desemnandu-l pe Cioroianu pe post de tampon. Mai exact, misiunea externistului, data de oamenii cu scaun la cap, a fost sa nu-i lase sa se incaiere pe Basescu si Tariceanu in favor de lume.


Tripleta dinamita a plecat de la Bucuresti cu fitilul aprins de Basescu. Intr-un monolog halucinant, care va intra in analele degradarii functiei prezidentiale, jucatorul si-a pus poalele in cap si i-a bestelit, in preziua voiajului, ca la usa cortului pe Bogdan Olteanu si pe Cristian Parvulescu. Ministrul Nicolaescu poate duce inregistrarea video a declaratiei de la Cotroceni de la 12 decembrie direct la Tribunalul unde se judeca procesul pentru dileala la cap. Este o proba beton pentru a-i pune vorbitorului diagnosticul pentru Marcuta. Limbajul vulgar si abordarea josnica a discursului prezidential veneau dupa ce Basescu spunea despre Cioroianu ca nu este educat.

Spectacolul circului politic continua. Trupa, in frunte cu zurbagiul-sef, se intoarce. Intram in marele carnaval si baiatul care la inceput de mandat a aruncat sticla in popor, apoi a dat  cu paltonul la spectatori are un numar special pentru Anul Nou.

Feriti-va!