Telegondolele care inlocuiesc vechile instalatii de transport pe cablu din statiunile prahovene Sinaia si Azuga vor fi inaugurate, sambata, cand va fi deschis, oficial, sezonul de schi, la eveniment fiind asteptat si premierul Calin Popescu Tariceanu
Telegondolele care inlocuiesc vechile instalatii de transport pe cablu din statiunile prahovene Sinaia si Azuga vor fi inaugurate, sambata, cand va fi deschis, oficial, sezonul de schi, la eveniment fiind asteptat si premierul Calin Popescu Tariceanu.

Sambata, la ora 12.00, va avea loc inaugurarea telegondolei din statiunea Sinaia, care va face legatura intre cota 998 si cota 1400.

Potrivit Primariei Sinaia, la acest eveniment este asteptat sa participe premierul Calin Popescu Tariceanu, in conditiile in care o parte din fondurile necesare realizarii acestui proiect sunt de la Guvern.

Proiectul telegondolei din Sinaia face parte din programul de dezvoltare a domeniului schiabil al statiunii. Conform datelor furnizate de Primaria Sinaia, telegondola, construita de firma austriaca Doppelmayr, va avea 35 de gondole cu o capacitate de opt persoane pentru fiecare cabina, capacitatea totala de transport urmand a fi de 1.700 de persoane pe ora.

Lungimea traseului este de 1.310 metri, telegondola urcand la o diferenta de nivel de 442 de metri.


Tot sambata, la ora 13.00, va fi inaugurata si telegondola din statiunea Azuga.

Primarul orasului Azuga, Adrian Purcaru, a declarat, vineri, ca noua instalatie de transport pe cablu, care inlocuieste vechiul telescaun de pe partia Sorica, are ca punct de plecare baza partiei Sorica si urca pana la altitudinea de 1530 de metri, avand o capacitate de transport de 2.000 de persoane pe ora. Telegondola are 49 de cabine, fiecare cu o capacitate de opt persoane.

Potrivit sursei citate, cabinele telegondolei, care vor urca cu o viteza de sase 6 metri pe secunda, vor parcurge traseul de la baza partiei pana la cota 1530, pe o lungime de 1 800 de metri si la o diferenta de altitudine de 550 de metri, in cinci minute, in conditiile in care vechea instalatie de transport parcurgea acelasi traseu in 17 minute.

Investitia pentru construirea telegondolei de la Azuga este privata, valoarea acesteia fiind de 5 milioane de euro. Telegondola va deservi intregul domeniu schiabil al statiunii Azuga, care cuprinde partiile Sorica, Sorica Sud, Cazacu si La Stana, ce se intind pe o lungime totala de aproximativ sase kilometri.Mediafax 


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.