Desi teoretic stim cu totii ca "iarna nu-i ca vara", iata ca practic prima ninsoare mai puternica din aceasta iarna a prins din nou pe picior gresit autoritatile. Asa cum era de asteptat, in trafic s-a starnit o adevarata nebunie, iar tamponarile au
Desi teoretic stim cu totii ca "iarna nu-i ca vara", iata ca practic prima ninsoare mai puternica din aceasta iarna a prins din nou pe picior gresit autoritatile. Asa cum era de asteptat, in trafic s-a starnit o adevarata nebunie, iar tamponarile au fost specialitatea casei. Numai in Capitala s-au produs joi noapte 200 de accidente rutiere.


Romania sub zapada... Nu-i bai, caci doar n-om vrea sa rescriem istorii cand an de an "ne bucuram" de aceeasi situatie! Si, in ciuda faptului ca mult inainte de prima ninsoare autoritatile organizeaza conferinte si pun tacticos tara la cale, iata ca de fiecare data se intampla la fel. Iarna ne ia prin surprindere, ca si cum am astepta sa mergem la cules de ghiocei, nu sa infruntam zapezi si vanturi puternice.


Situatia de joi spre vineri, cand ne-au "lovit" primii fulgi, s-a inscris in tabloul clasic al unei Romanii surprinse pe timp de iarna. O Romanie pierduta printre nameti, o Romanie care mai mult cu fiecare zi se doveste a fi tara tuturor posibilitatilor. Trafic blocat, carosabil acoperit cu zapada si polei, sute de tamponari, la Birourile de Accidente Usoare cozi kilometrice, nervi intinsi la maximum... In tot acest splendid peisaj de iarna, din nou utilajele de deszapezire au lipsit cu desavarsire. Undeva in umbra, autoritatile din intreaga tara s-au aratat, ca de obicei, putin... neputincioase.


BUCURESTI. Potrivit statisticilor Politiei Rutiere, din cauza problemelor de trafic, in Capitala mai mult de 200 de soferi si-au lovit masinile joi noapte. Sutele de tamponari au fost apoi solutionate la Accidente Usoare, acolo unde cozile interminabile au intins nervii soferilor, si asa destul de catraniti din cauza circulatiei si a vremii. O mare parte dintre tamponari s-a produs in zona Petricani a Capitalei, pe Bdul Iuliu Maniu, pe Splaiul Independentei si pe Soseaua Vitan-Barzesti.


VINE IARNA, RÃ…U IMI PARE! Nici in tara situatia nu se prezinta mai bine. Cele mai afectate zone sunt cele din nordul Moldovei si din sudul tarii, iar din cauza troienelor pe mai multe drumuri se circula cu dificultate. Pe Autostrada A1 (Bucuresti - Pitesti) neadaptarea vitezei la conditiile dificile de rulare a dus la producerea, in cursul noptii trecute si ieri-dimineata, a nu mai putin de 27 de tamponari. Masinile prost echipate au inaintat foarte greu, iar tirurile care au derapat au blocat si mai mult drumurile. Tot din cauza ninsorilor, cateva localitati au ramas in bezna, iar la Vaslui gheata a paralizat traficul, ducand la producerea accidentelor in lant. Si din estimarile meteorologilor nu prea ne-ar astepta vremuri mai bune! Urmeaza zile friguroase, cu temperaturi care nu vor depasi - 4 grade! Oricum, "botezul" primei ninsori a confirmat, daca mai aveam vreo urma de indoiala, esecul unor autoritati depasite, ca de obicei, de situatie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.