Cel putin 25% dintre femeile din Marea Britanie consuma mai mult alcool decat este recomandat pentru mentinerea sanatatii, conform unui nou studiu, preluat de Daily Mail si citat de Rompres. Potrivit studiului, realizat de Oficiul guvernamental pen
Cel putin 25% dintre femeile din Marea Britanie consuma mai mult alcool decat este recomandat pentru mentinerea sanatatii, conform unui nou studiu, preluat de Daily Mail si citat de Rompres. Potrivit studiului, realizat de Oficiul guvernamental pentru statistici nationale, milioane de britanici consuma mai mult alcool decat cred, intrucat estimarile privind taria bauturilor nu au fost actualizate. Un pahar de vin, care a fost mereu contabilizat sub forma unei unitati de alcool, ar trebui de fapt sa reprezinte doua unitati. Efectul actualizarii este mai mare pentru femei, intrucat majoritatea estimarilor privind alcoolul implica vinul. Vinul reprezinta 20% din totalul bauturilor alcoolice consumate de barbati, insa procentul creste la peste 40% in cazul femeilor.           Sub vechea metoda de masurare, aproximativ 14% dintre femeile cu varste intre 25 si 65 de ani consumau alcool peste limita recomandata de 14 unitati pe saptamana. Potrivit noilor estimari, cel putin 25% depasesc aceasta limita. Pentru a nu intra in aceasta categorie, o femeie trebuie acum sa consume maximum doua pahare de vin pe zi. Potrivit autorilor studiului, cele mai multe dintre femeile care consuma alcool peste limita sunt cele cu venituri mari si cu un statut profesional inalt. Printre motivele pentru care vechile metode de estimari au devenit inexacte se numara paharele mai mari de vin folosite in baruri, restaurante si case, cat si cresterea concentratiei de alcool. In urma cu 30 de ani, vinul continea aproximativ 9% alcool. Acum, aceasta concentratie se situeaza in medie la 14%.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.