Eros Ramazzotti va concerta in aceasta seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu, unde a ajuns joi seara, fiind cazat la un hotel de patru stele din centrul orasului

Organizatorii evenimentului spun ca Eros Ramazzotti nu are foarte mari pretentii in comparatie cu alte vedete care au concertat in Capitala Culturala Europeana in acest an.

"Eros Ramazzotti este cazat in apartamentul prezidential al hotelului nostru, apartament in care i-am mai avut ca oaspeti pe Julio Iglesias si pe Goran Bregovic, iar in ceea ce priveste pretentiile lui Eros Ramazzotti acestea nu sunt iesite din comun, a solicitat doar un cos cu fructe in camera si apa plata, iar ca specialitati culinare va manca doar bucatarie italiana", a declarat Paul Barza, director de marketing al Hotelului Ramada.

Concertul va incepe la ora 21.00 si va dura aproximativ 90 de minute. Meteorologii anunta in timpul noptii minime de pana la minus opt grade celsius. Âi lui Eros Ramazzotti ii este putin frica de ger, dar spera ca melodiile sale de dragoste sa-i incalzeasca pe spectatori.

"Sper ca va fi totul bine pentru ca sunt atatea grade sub zero, s-ar putea sa am probleme cu mainile, dar cu vocea stau bine. (a€¦) Cantecele mele sunt despre viata in general si dragoste, care este lucrul cel mai important, dragostea este un lucru fundamental pentru a trai in aceasta lume", a declarat Eros Ramazzotti.

Organizatorii au pregatit 24 de boxe, lumini de 220 de kilowati si o scena de 18 metri latime si 14 metri adancime. Spectatorii il vor putea vedea pe artist si pe trei ecrane montate in fundalul scenei si pe lateral.

Este pentru prima data in cadrul Programului Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007 un concert pop nu se desfasoara in Piata Mare, ci pe Stadionul Municipal. Pentru ca suntem in postul Craciunului, organizatorii au hotarat sa nu deranjeze bisericile si locuitorii din centrul orasului.

Concertul lui Eros Ramazzotti va fi primul eveniment din cadrul manifestarilor de inchidere din programul Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007. In preajma Craciunului, compania franceza Carabos va ilumina centrul istoric cu o instalatie de foc, iar in 30 si 31 decembrie vor fi doua seri de concerte cu Loredana, Prodigy si Europe.
Mediafax