Sindicatul scenaristilor americani (WGA), ai carui membri sunt in greva de sase saptamani, a anuntat ca a depus o plangere contra sindicatului producatorilor americani, pe care il acuza de atitudine incorecta, informeaza AFP, citata de Mediafax. Si
Sindicatul scenaristilor americani (WGA), ai carui membri sunt in greva de sase saptamani, a anuntat ca a depus o plangere contra sindicatului producatorilor americani, pe care il acuza de atitudine incorecta, informeaza AFP, citata de Mediafax. Sindicatul scenaristilor americani, Writers Guild of America (WGA), si cel al producatorilor americani, Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP), au intrerupt negocierile pe 7 decembrie, fiecare invinovatind pe celalalt de blocajul din sectorul de divertisment din Statele Unite, care a provocat deja mari pierderi financiare industriei americane de cinema si televiziune. "Azi (joi ­ n.r.), WGA a depus plangere impotriva AMPTP la National Labor Relations Board (o instanta federala ­ n.r.), din cauza faptului ca refuza sa negocieze corect cu WGA", a indicat sindicatul intr-un comunicat. Pe 7 decembrie, WGA a acuzat AMPTP ca i-a lansat un "ultimatum" ai carui termeni erau inacceptabili. "AMPTP a lansat un ultimatum si rupe negocierile din cauza refuzului nostru de a ceda cererilor lor ilegale, iar acest lucru constituie clar o infractiune", a spus sindicatul, cerand AMPTP sa revina la masa de negocieri. AMPTP nu a facut nici un comentariu pana in prezent. Scenaristii de film si televiziune de la Hollywood au intrat in greva dupa ce negocierile cu Sindicatul producatorilor americani cu privire la drepturile de autor asupra operelor lor au esuat. Ei au reclamat mai ales un control mai mare asupra drepturilor de autor in ceea ce priveste difuzarea operelor lor pe telefoane mobile sau mp3 playere. Acestia doresc un procentaj mai mare din drepturile de autor asupra operelor difuzate pe DVD si extinderea tarifelor sindicale si a avantajelor sociale asupra reality show-urilor. Aceasta este prima greva a scenaristilor de la Hollywood din ultimii aproape 20 de ani. In 1988, scenaristii de la Hollywood au facut greva timp de 22 de saptamani, iar conflictul a pagubit studiourile americane cu suma aproximativa de 500 de milioane de dolari.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.