PUNCTUL PE EI
La Campionatul Mondial de Handbal din Franta au mai ramas echipe de-un poker. Romania cu Rusia si Germania cu Norvegia vor juca in semifinale. Fetele noastre ar mai avea nevoie doar de doua victorii pentru a petrece revelionul in p
PUNCTUL PE EI
La Campionatul Mondial de Handbal din Franta au mai ramas echipe de-un poker. Romania cu Rusia si Germania cu Norvegia vor juca in semifinale. Fetele noastre ar mai avea nevoie doar de doua victorii pentru a petrece revelionul in postura de campioane mondiale. Ceea ce le si doresc. Sunt capabile dracoaicele astea antrenate de Tadici si Musi de-o asemenea isprava. Nu ma las anesteziat de caldutele dresorului Evgheni Trefilov, cel care spunea ca se teme de nationala noastra. Cred sincer ca avem echipa capabila sa le invinga pe rusoaice si mai cred ca a venit timpul sa ne luam revansa pentru finala pe care, in 2005, am pierdut-o la Sankt Petersburg. Iar daca tot m-a prins noaptea din urma in buna dispozitie pentru pronosticuri, mai spun ca mizez pe o finala Romania - Norvegia.


Linistea si increderea cu care privesc ultimii pasi ai romancelor la acest campionat mondial urmeaza firesc unui moment in care m-am temut foarte tare. Inaintea meciului din sferturi spuneam, in emisiunea pe care o realizez la un post de radio, ca Romania va avea de infruntat in Palatul sporturilor de la Bercy nu numai echipa Frantei, ci si alti adversari conjuncturali. Ma gandeam la frenezia suporterilor care vor incerca sa potenteze cat mai mult posibil avantajul terenului propriu, dar si la un arbitraj de obicei prietenos cu tara gazda. Am avut dreptate. Suporterii si-au facut datoria cu varf si indesat. Bravo lor. Iar despre arbitri, ce sa va mai zic? Prestatia lor a fost de toata jena. Letonii Licis si Stalovars pareau numai buni sa-i exploatezi fraudulos prin Place Pigalle. Au folosit fluierul ca-n filmele pentru adulti.


Protezele de fabricatie subiectiva nu le-a ajutat insa pe frantuzoaice sa sara santul. Nu le-a folosit la nimic nici doza de francofonie din jocul romancelor. Pentru ca, trebuie sa recunoastem, au avut si fetele noastre momente de amatorism. Poate ca au vrut sa faca meciul mai interesant. Si au reusit. Dar la final, dupa sase reprize (doua normale si patru de prelungiri), in care pulsul a luat-o razna mai abitir decat preturile de Craciun, ne-au oferit o victorie de toata fericirea.


Bune romancele din teren. Buna si Cristina Varzaru pe post de comentator TV. Ea a rostit doua intrebari retorice, la doua faze petrecute in aceeasi secunda, care caracterizeaza sugestiv echipa Romaniei. Parada a portarului Luminita Hutupan. Cristina rosteste admirativ: "Ce-nseamna experienta...". Imediat dupa, Cristina Neagu se lanseaza rapid in atac si inscrie. Cu aceeasi admiratie Cristina Varzaru zice: "Ce-nseamna tineretea...".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.