Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a solicitat ieri, Presedintiei, Guvernului si Ministerului de Externe, elaborarea unor strategii in relatia cu Republica Moldova si cu Balcanii, strategii care sa duca la conturarea unui mandat clar a
Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a solicitat ieri, Presedintiei, Guvernului si Ministerului de Externe, elaborarea unor strategii in relatia cu Republica Moldova si cu Balcanii, strategii care sa duca la conturarea unui mandat clar al autoritatilor romane pe aceste teme.
Diaconescu a afirmat ca autoritatile de la Bucuresti se prezinta la discutiile cu oficialii europeni, atat la semnarea Tratatului de reforma a UE, cat si la reuniunea Consiliului European, fara un mandat clar al Romaniei in ce priveste Tratatul european si relatia cu Republica Moldova si cu provincia Kosovo.
Purtatorul de cuvant al PSD a catalogat gestul autoritatilor de la Chisinau de a declara "persona non grata" doi reprezentanti diplomatici ai Romaniei drept "un gest politic care se adauga unei atitudini extrem de negative atat in relatie bilaterala, cat si in dialogul pan-european, pe care reprezentantii de la Chisinau, in special presedintele Vladimir Voronin, au intretinut-o in ultima perioada, profitand de absenta oricarei reactii coerente de la Bucuresti".
Diaconescu a spus ca acest ultim gest al autoritatilor de la Chisinau ar fi trebuit sa provoace la Bucuresti o reactie directa si imediata.
"Gestul Chisinaului reprezinta o actiune provocatoare demna de razboiul rece si care lezeaza in mod clar nu doar relatia cu Republica Moldova, dar si traseul european al Republicii Moldova. (...) In Republica Moldova se discuta cu dispret si denigrare, mai ales la nivelul autoritatilor statale, despre limba, cultura si religia din tara noastra, ceea ce reprezinta un act provocator", a spus el.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.