ProLogis,  a anuntat ca a terminat constructia unui spatiu de depozitare de tip built-to-suit (la cheie) de 50.000 m2 in Slovacia pentru Tesco, una dintre cele mai mari companii de retail in domeniul alimentar si bunuri de larg consum, se arata
ProLogis, a anuntat ca a terminat constructia unui spatiu de depozitare de tip built-to-suit (la cheie) de 50.000 m2 in Slovacia pentru Tesco, una dintre cele mai mari companii de retail in domeniul alimentar si bunuri de larg consum, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.
Noul centru de distributie al companiei Tesco este localizat in ProLogis Park Galanta-Gaň, un parc industrial aflat in constructie la aproximativ 60 de kilometri nord-est de Bratislava. Tesco va face din acest centru cel mai important spatiu de depozitare si distributie al sau, oferind servicii clientilor sai din Europa Centrala si de Est. Constructia spatiului a fost finalizata in cel de-al patrulea trimestru al anului 2007, Tesco avand posibilitatea sa se extinda in interiorul parcului cu inca 14.000 m2.
"Cresterea produsului intern brut, precum si a consumului intern continua sa sustina cererea pentru spatii moderne de depozitare in Slovacia", a declarat Jakub Pelikan, market officer pentru ProLogis in Republica Ceha si Slovacia. Acesta a mai adaugat ca firme importante, precum Tesco, stabilesc retele de distributie in aceasta tara pentru a putea fructifica noile oportunitati aparute pe piata locala, aceasta tendinta devenind mai evidenta odata cu aceasta tranzactie. Pelikan se arata extrem de incantat de semnarea acestui contract de constructie la cheie, impreuna cu Tesco, un vechi client ProLogis si lider global in domeniul sau de activitate. "Asteptam cu nerabdare sa fim si in aceasta regiune furnizorul lor favorit de spatii de distributie".
Pe langa spatiul din ProLogis Park Galanta-Gaň, Tesco inchiriaza de la ProLogis aproximativ 217.000 de m2 de spatii de depozitare in Slovacia, Republica Ceha, Polonia si Regatul Unit al Marii Britanii.
"ProLogis este un partener de afaceri valoros pentru Tesco, care ne ofera spatii de depozitare la cele mai inalte standarde in mai multe locatii din Europa", a declarat Tim Allison, managerul sectorului de distributie de produse non-alimentare pentru Tesco Europa Centrala, care a mai adaugat ca asteapta cu nerabdare extinderea operatiunilor companiei in aceasta regiune. ProLogis Park Galanta-Gaň este situat in apropierea drumului E75, unul dintre principalele coridoare de transport de la nord la sud ale Europei, oferind acces facil la Aeroportul Bratislava si Portul Bratislava, care este conectat la Portul Rotterdam prin intermediul Dunarii. La finalizare, parcul va cuprinde trei cladiri cu o suprafata totala de 146.000 m2 de spatii de distributie de inalta calitate. Tesco reprezinta unul dintre cele mai mari lanturi de distributie de retail din lume, care opereaza pe 12 piete de consum din afara Regatului Unit al Marii Britanii, in Europa si Asia. Peste 100.000 de angajati sunt implicati in operatiunile internationale ale companiei, servind peste 15 milioane de clienti si generand vanzari de peste 7,6 miliarde de lire sterline, cu un profit de 370 de milioane de lire sterline.
ProLogis este cel mai mare furnizor de spatii industriale din Europa Centrala si de Est, detinand mai mult de 2.7 milioane de m2 de spatii industriale, in proprietate, administrare si aflate in curs de dezvoltare, concentrate pe piete strategice din Republica Ceha, Ungaria, Polonia, Romania si Slovacia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.