PD-L vrea sa inlocuiasca judetele cu regiuni administrative, dupa cum se arata in programul politic al acestui partid.

"O veritabila autonomie administrativ-regionala, la nivelul intermediar dintre stat si comunitatile teritoriale, nu poa
PD-L vrea sa inlocuiasca judetele cu regiuni administrative, dupa cum se arata in programul politic al acestui partid.

"O veritabila autonomie administrativ-regionala, la nivelul intermediar dintre stat si comunitatile teritoriale, nu poate exista decat in cadrul unor comunitati regionale suficient de mari, cu suficienta populatie si cu suficienta putere economica si financiara. In raport cu dimensiunile statului roman si cu numarul locuitorilor, din punctul de vedere al unei bune administrari, in Romania nu se justifica doua niveluri de administratie intermediara, adica regiunile de dezvoltare (aparute in vederea asigurarii unui cadru institutional care sa permita absorbtia fondurilor comunitare) si judetele", se arata in programul PD-L.


Pe de alta parte, democrati-liberalii au aratat in Programul politic, principalul document al formatiunii, ca in varful puterii judiciare este nevoie de o adevarata Curte de Casatie, care sa pastreze in competenta sa, ca atributie cu totul exceptionala, judecarea presedintelui tarii. In Statutul PL-D se arata ca, atunci cand partidul nu este la guvernare, se constituie o structura numita "Guvernul Alternativa", care: poate delega reprezentanti in orice colectiv al partidului care elaboreaza propuneri cu caracter normativ; inainteaza BPN analize si propuneri in vederea avizarii pentru activitatea din Parlament; va colabora cu comisiile de specialitate. Statutul PL-D va fi  validat astazi in Conventia Nationala a PD si Congresul PLD.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.