Cercetatorii sud-coreeni au clonat pisici prin manipularea unei gene proteice fluorescente, procedura care poate ajuta la dezvoltarea unor terapii pentru maladii genetice umane. Ca un efect secundar al procedurii, pisicile clonate stralucesc atunci
Cercetatorii sud-coreeni au clonat pisici prin manipularea unei gene proteice fluorescente, procedura care poate ajuta la dezvoltarea unor terapii pentru maladii genetice umane. Ca un efect secundar al procedurii, pisicile clonate stralucesc atunci cand sunt expuse razelor ultraviolete. Echipa de specialisti condusa de Kong-Il-keun, expert in clonare de la Universitatea Gyeongsang, a obtinut clone de pisici prin manipularea genei proteice fluorescente RFP. Acest eveniment marcheaza prima oara cand s-a folosit acest procedeu, spun specialistii. Clonarea pisicilor prin modificari genetice este foarte importanta, pentru ca poate fi folositoare pentru dezvoltarea unor tratamente pentru bolile genetice, atat pentru oameni, cat si pentru animalele care au aceleasi boli genetice ca si noi, sustin specialistii. Pisicile clonate s-au nascut in ianuarie si februarie. Una a ramas in stadiul de pui, in timp ce alte 2 pisici au ajuns spre stadiul de adult, cantarind 3 si respectiv 3,5 kg. Aceasta metoda poate ajuta si la dezvoltarea unor tratamente bazate pe celule stem, a spus Kong-Il-keun, care sustine ca piscile pot dezvolta aproximativ 250 de tipuri de boli genetice car e pot afecta si oamenii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.