O colectie de obiecte personale ale celebrei soprane Maria Callas a fost vanduta pentru suma de 1 milion de lire sterline (1,76 milioane de euro), la o licitatie organizata de casa Sotheby's la Milano, informeaza BBC, preluat de Mediafax. Colectia so
O colectie de obiecte personale ale celebrei soprane Maria Callas a fost vanduta pentru suma de 1 milion de lire sterline (1,76 milioane de euro), la o licitatie organizata de casa Sotheby's la Milano, informeaza BBC, preluat de Mediafax. Colectia sopranei este alcatuita din 63 de scrisori de dragoste pe care Callas i le-a scris sotului sau, Giovanni Battista Meneghin, acestea fiind vandute la jumatate din suma la care au fost evaluate - 32.650 de euro, o brosa Cartier din aur si smaralde, care a fost vanduta pentru suma de 74.650 de euro, dupa ce a fost evaluata la 4.000 de euro. Din colectia de obiecte de arta care au apartinut lui Callas s-a dovedit a fi mai popular un tablou cu "Madonna si copilul", fiind vandut pentru suma de 204.250 de euro. Un alt obiect ce a fost scos la licitatie a fost un bol Tiffany, oferit lui Callas de fostul presedinte american John F. Kennedy, la ziua de nastere a acesteia, in 1962, si a fost adjudecat pentru 26.650 de euro, de 10 ori mai mult decat pretul la care a fost evaluat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.