Hillary Clinton a fost depasita, intr-un al doilea stat, in sondajele de opinie, de rivalul sau in cursa pentru candidatura democratilor la Casa Alba, Barack Obama.

In statul New Hampshire, cele mai recente sondaje de opinie arata ca Barack Obama este cotat, pentru prima oara, cu mai multe voturi decit fosta prima doamna a Americii. Rezultatul era asteptat, intr-o oarecare masura, avind in vedere ca in ultimele saptamini distanta dintre cei doi s-a micsorat constant. Cu doar o luna inaintea anuntarii candidatului democrat, trei sondaje au aratat ca Obama ar obtine 31% dintre voturi, iar Clinton 28%. Si in Iowa, sondajele il plasau pe Obama inaintea lui Clinton. Alegerile primare vor avea loc in statul Iowa pe 3 ianuarie, iar in New Hampshire pe 8 ianuarie.

Alegatorii par sa fie mai indecisi ca niciodata, 80% dintre sustinatorii republicanilor declarind ca nu au nici un candidat preferat. Unul dintre candidatii republicani, Mitt Romney, l-a acuzat pe rivalul sau Mike Huckabee ca i-a atacat religia, dupa ce Huckabee a sugerat ca mormonii cred ca Iisus si diavolul sint frati. Remarcele controversate ale lui Huckabee, preot baptist, au fost facute intr-o dezbatere televizata. Intrebat daca mormonismul este un cult sau o religie, Huckabee a raspuns ca nu stie prea multe despre asta, dar „nu sint mormonii cei ce cred ca Isus si diavolul sint frati?".