Voi fi direct. Sunteti dispusa sa acceptati portofoliul Justitiei?
Desi e dificil si nu pot aprecia daca e vorba de un mandat serios care sa imi permita sa pot construi ceva in justitie, in masura in care partidul mi-o cere, sunt dispusa sa acc
Voi fi direct. Sunteti dispusa sa acceptati portofoliul Justitiei?
Desi e dificil si nu pot aprecia daca e vorba de un mandat serios care sa imi permita sa pot construi ceva in justitie, in masura in care partidul mi-o cere, sunt dispusa sa accept portofoliul Justitiei.
In presa s-a vehiculat faptul ca premierul Tariceanu nu ar dori sa va nominalizeze la Justitie deoarece ar pune, astfel, gaz pe foc in ceea ce priveste razboiul dintre Palate. Cum catalogati acest argument?
Nu! Este o explicatie penibila din punctul meu de vedere. Razboiul dintre Palate nu l-am facut eu, este un razboi intre presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu si nu are nici un fel de legatura cu atitudinea mea.
Care ar fi primul lucru pe care l-ati face din postura de ministru al Justitiei?
Primul lucru care trebuie facut la Justitie, din punctul meu de vedere, este de a stopa caderea acestei institutii. Mai ales in raport cu scandalurile privind fapte de coruptie ale unor magistrati. Eu cred ca acestea sunt chestiuni care au o influenta majora asupra credibilitatii si suportului public al Justitiei. Aceste lucruri trebuie sa inceteze pentru ca al treilea palier al Puterii intr-un stat de drept sa fie credibil.
Cum vor actiona liberalii radicali in conditiile in care premierul Tariceanu va numi la Justitie un exponent al societatii civile?
Nu pot spune care va fi reactia partidului. Oricum, premierul trebuie sa isi asume guvernarea in totalitate. Daca sunt diferente de opinie intre liderii partidului, conducerea partidului si premier este o chestiune care tine de, daca vreti, de jocul politic si, din punctul meu de vedere, tine de dorinta premierului de a isi asuma in totalitate rezultatele guvernarii.
Cum comentati scrisoarea presedintelui Basescu adresata premierului Tariceanu in care se solicita remanierea ministrului Chiuariu?
In opinia mea, presedintele are dreptate pentru ca nu poate fi nimic mai grav pentru justitie decat ca ministrul Justitiei sa fie trimis in judecata pentru o fapta penala, desi pentru el (ministrul n.r.) functioneaza prezumtia de nevinovatie ca si pentru oricare dintre cei cercetati si trimisi in judecata. Dar, ca imagine, era o imagine catastrofala. In opinia mea, cred ca presedintele Basescu avea in intentie sa ceara cercetarea ministrului Justitiei, Tudor Chiuariu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.