Cu toate ca piata imobiliara a reactionat la zvonul venirii Ford in Craiova, iar terenurile din jurul fabricii Automobile s-au scumpit deja, proiectele din zona sunt in asteptare.
Odata cu confirmarea zvonului potrivit caruia Automobile Craiova
Cu toate ca piata imobiliara a reactionat la zvonul venirii Ford in Craiova, iar terenurile din jurul fabricii Automobile s-au scumpit deja, proiectele din zona sunt in asteptare.
Odata cu confirmarea zvonului potrivit caruia Automobile Craiova va fi preluata de Ford, preturile terenurilor din zona au cunoscut o crestere destul de rapida. Astfel, la doua saptamani de la semnarea contractului cu investitorul american, costurile acestora erau deja cu 20-25% mai mari. "O usoara schimbare se simte, in sensul ca exista o tendinta de a ridica preturile in zona din apropierea fabricii, unde se stie ca vor construi firmele ce asigura aprovizionarea Ford", explica, la sfarsitul lunii septembrie, Valeriu Onescu, directorul Agentiei Rai Imobiliare. Terenurile pretabile pentru constructii din zona Metro - Carcea, cu utilitati si cu iesire la strada sau aproape de drumurile principale, au atins preturi ce variaza intre 25 si 70 euro/mp.Zvonurile cresc artificial preturile terenuluiPotrivit analistilor imobiliari, acesta este un "comportament" financiar previzibil. "Pretul terenurilor a crescut. De fapt, orice zvon creste considerabil valoarea imobilelor inca de a doua zi de la aparitia sa", a spus Nicu Radut, directorul agentiei imobiliare Unic. Potrivit acestuia, valoarea acestor cresteri este de pana la 30% din valoarea initiala. "Chiar daca zvonul nu se materializeaza, preturile raman ulterior la acelasi nivel", a adaugat Nicu Radut."Deocamdata, lucrurile sunt in stand-by"In timp insa, preturile din zona nu au mai cunoscut modificari considerabile. Acest lucru s-a datorat faptului ca autoritatile de la Bruxelles au initiat, in luna octombrie, o investigatie, prin care verifica daca anularea datoriilor si impunerea unor conditii la privatizarea Automobile Craiova reprezinta ajutor de stat.
Astfel, Comisia Europeana a blocat planurile companiei de a prelua afacerea din Romania, iar afacerile imobiliare din zona au ramas in asteptare, chiar daca sunt o serie de intreprinzatori dornici sa investeasca. "Atat timp cat Ford vrea sa vina in Craiova, exista o miscare pozitiva in zona. Deocamdata, insa, lucrurile sunt in stand-by", a explicat Teodor Popescu, directorul agentiei imobiliare Dorcas.Zona din preajma Ford se va dezvolta foarte multIn prezent, sunt semnale ca Ford ar putea primi in urmatoarele saptamani acordul Comisiei Europene pentru achizitionarea uzinei Automobile Craiova.
Pana la clarificarea situatiei si concretizarea privatizarii, analistii spun ca situatia va ramane in continuare in asteptare.
Ulterior insa, zona va cunoaste o dezvoltare considerabila. Chiar si cresterea numarului de angajati va avea un impact pozitiv asupra pietei imobiliare, in sensul ca va atrage dupa sine o crestere a nevoii de noi locuinte si, implicit, a cererii, a volumului de tranzactii din piata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.