Muzeul National de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca va vernisa, marti, expozitia "1001 de globuri", in cadrul careia vor fi expuse modele, majoritatea pictate manual, provenite din colectia adunata de fosta Cooperativa "Arta Jucariilor" in apr
Muzeul National de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca va vernisa, marti, expozitia "1001 de globuri", in cadrul careia vor fi expuse modele, majoritatea pictate manual, provenite din colectia adunata de fosta Cooperativa "Arta Jucariilor" in aproape 50 de ani de productie.
Intr-un comunicat de presa dat, vineri, publicitatii, se arata ca alaturi de aceste piese, vor fi expuse felicitari pentru sarbatorile de iarna, tiparite de-a lungul timpului, ce fac parte din fondul Colectii speciale al Bibliotecii Central Universitare "Lucian Blaga", precum si din colectia muzeului.
"Ineditul vernisajului il va reprezenta prezenta unui invitat special, Veturia Suciu din comuna Cojocna. Buna cunoscatoare a obiceiurilor din zona Clujului, aceasta va confectiona pe loc, din materiale traditionale, podoabe specifice Craciunului la sat", se subliniaza in documentul citat.
Expozitia va fi deschisa publicului pana in 6 ianuarie 2008.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.