"European Young Investigator" e o mare distinctie decernata programelor de cercetare. Un premiu acordat de "European Science Foundation" pentru cercetatorul cel mai promitator. Pentru un roman, aceasta distinctie s-a transformat din vis in realitate.
"European Young Investigator" e o mare distinctie decernata programelor de cercetare. Un premiu acordat de "European Science Foundation" pentru cercetatorul cel mai promitator. Pentru un roman, aceasta distinctie s-a transformat din vis in realitate. In esenta, vorbim nu despre un vis, ci despre recunoasterea unei valori a lumii stiintifice - Mihai Barboiu.


Jurnalul National: Acum cativa ani ati castigat un premiu in bani din partea "European Young Investigator", cu care ati spus ca veti forma o "echipa competitiva la nivel mondial" ca sa puneti in aplicare proiectul-program cu care ati si concurat. Din cati oameni este formata echipa dvs.?Mihai Barboiu: Premiul EURYI, castigat in 2004, a fost un adevarat punct de plecare spre o aventura stiintifica extraordinara. In primul rand, am putut constitui o echipa cuprinzand zece cercetatori plus doi ingineri care isi desfasoara activitatea in laboratoare de cercetare ultramoderne. In al doilea rand, am avut ocazia sa amplificam si sa diversificam proiectul-program initial prin castigarea altor doua proiecte: unul european de invatamant-cercetare in domeniul recunoasterii celulare cu aplicatii directe in biologie, al doilea, national, in domeniul materialelor magnetice cu aplicatii directe in fizica. In ultimul rand, si cel mai important, premiul din 2004 ne-a deschis multe cai spre contacte atat de necesare dezvoltarii unei platforme-program stiintifice de inalt nivel. Mai precis, am avut ocazia sa cunosc multe personalitati din diferite domenii si chiar sa colaborez cu unii dintre ei.

Participarea la diferite simpozioane de anvergura (Nobel Symposia, SFC07, MRS, EURYIAS etc.) iti amplifica mult capacitatea de gandire si modul de a reflecta, pentru a putea apoi concepe stiinta dintr-un alt punct de vedere. Aceste deschideri sunt uneori mult mai importante decat partea financiara, care, fireste, este si necesara.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.