Starul pop Madonna, compozitorul de folk-rock Leonard Cohen, starul rock John Mellencamp, grupul pop The Dave Clark Five si rockerii de la The Ventures vor fi inclusi in Rock and Roll Hall of Fame in 2008, informeaza Reuters.
Cele cinci personal
Starul pop Madonna, compozitorul de folk-rock Leonard Cohen, starul rock John Mellencamp, grupul pop The Dave Clark Five si rockerii de la The Ventures vor fi inclusi in Rock and Roll Hall of Fame in 2008, informeaza Reuters.
Cele cinci personalitati, anuntate joi, au fost alese in urma voturilor a 600 de profesionisti din industria muzicii.
"Reprezinta cu adevarat spectrul larg al rock and roll-ului", a declarat Joel Peresman, presedintele Fundatiei Rock and Roll Hall of Fame.
Artistii devin eligibili pentru Hall of Fame daca au implinit 25 de ani de la lansarea albumului sau single-ului lor de debut, iar imaginea lor este expusa permanent la muzeul Rock and Roll Hall of Fame din Cleveland, Ohio.
Membrii trupei britanice a anilor '60 The Dave Clark Five - Dave Clark, Lenny Davidson, Rick Huxley, Denis Payton si Mike Smith - si Mellencamp au mai fost nominalizati anterior, dar acesta este primul an in care Madonna a devenit eligibila.
Madonna, in varsta de 49 de ani, si-a facut debutul in 1982, iar primul sau album, "Madonna", a inclus hituri precum "Holiday", "Borderline" si "Lucky Star", care au transformat-o repede intr-una dintre cele mai bogate artiste pop, avand in prezent peste 200 de milioane de albume vandute in lumea intreaga.
Canadianul Leonard Cohen, care este si un apreciat poet si romancier, a fost descris de reprezentantii Rock and Roll Hall of Fame drept "un simbol al miscarii compozitorilor cantareti ai stilului folk-rock" si "unul dintre cei mai influenti muzicieni".
In 1965, The Dave Clark Five se aflau pe primul loc in topurile britanice cu "Glad All Over" si au fost descrisi de fundatie drept "un fenomen pop urias". Trupa s-a destramat in 1970 si a vandut pana in prezent peste 50 de milioane de albume.
Membrii The Ventures - Bob Bogle, Nokie Edwards, Gerry McGee, Mel Taylor, Don Wilson -, originari din Seattle, printre ale caror hituri se numara "Walk Don't Run" si "Hawaii Five-O", au fost descrisi de fundatie drept una dintre cele mai definitorii trupe de rock instrumental ale anilor a€™60.
In ceea ce-l priveste pe Mellencamp, acesta a fost descris drept "un simbol al sperantei, luptei, pasiunii americane". Cantaretul numara hituri precum "Hurts So Good", "Pink Houses" si "I Need A Lover".
Personalitatile incluse in Rock and Roll Hall of Fame vor fi onorate in cadrul unei ceremonii care va avea loc la New York, pe 10 martie 2008.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.