Starul pop Madonna, compozitorul de folk-rock Leonard Cohen, starul rock John Mellencamp, grupul pop The Dave Clark Five si rockerii de la The Ventures vor fi inclusi in Rock and Roll Hall of Fame in 2008, informeaza Reuters.
Cele cinci personalitati, anuntate joi, au fost alese in urma voturilor a 600 de profesionisti din industria muzicii.
"Reprezinta cu adevarat spectrul larg al rock and roll-ului", a declarat Joel Peresman, presedintele Fundatiei Rock and Roll Hall of Fame.
Artistii devin eligibili pentru Hall of Fame daca au implinit 25 de ani de la lansarea albumului sau single-ului lor de debut, iar imaginea lor este expusa permanent la muzeul Rock and Roll Hall of Fame din Cleveland, Ohio.
Membrii trupei britanice a anilor a€™60 The Dave Clark Five - Dave Clark, Lenny Davidson, Rick Huxley, Denis Payton si Mike Smith - si Mellencamp au mai fost nominalizati anterior, dar acesta este primul an in care Madonna a devenit eligibila.
Madonna, in varsta de 49 de ani, si-a facut debutul in 1982, iar primul sau album, "Madonna", a inclus hituri precum "Holiday", "Borderline" si "Lucky Star", care au transformat-o repede intr-una dintre cele mai bogate artiste pop, avand in prezent peste 200 de milioane de albume vandute in lumea intreaga.