Actrita britanica Elizabeth Hurley joaca intr-o comedie intitulata "Made in Romania", care descrie intr-o maniera amuzanta dificultatile pe care le intampina un producator strain de film pe meleaguri mioritice.


Pelicula, filmata cu
Actrita britanica Elizabeth Hurley joaca intr-o comedie intitulata "Made in Romania", care descrie intr-o maniera amuzanta dificultatile pe care le intampina un producator strain de film pe meleaguri mioritice.


Pelicula, filmata cu tehnici specifice documentarului, a fost realizata anul acesta, partial in Romania, pe platourile studioului Castel Film, dar si la Londra, si la Los Angeles, de regizorul scotian Guy J. Louthan. Louthan este si producatorul filmului "The Method", filmul care a convins-o pe actrita Liz Hurley sa lucreze in Romania, in anul 2003. Din distributie mai fac parte Jennifer Tilly (nominalizata la Oscar in anul 1995), care a filmat, de asemenea, la Bucuresti pentru seria a cincea din "Papusa ucigasa"(Seed of Chucky-2004), Jason Fleming, prezent si el in mai multe productii turnate la Castel Film, dar si o serie de actori romani, ca Emil Hostina, regizorul si actorul Andrei Zinca sau Valentin Teodosiu. Pelicula va fi lansata anul viitor si daca distribuitorii de film din Romania vor fi interesati de productie, atunci va rula si in cinematografele de la noi.


UN VIS IMPLINIT. "Made in Romania" spune povestea unui producator caruia i se ofera sansa sa-si implineasca visul: ecranizarea unei nuvele, "Tides of Reason", scrisa in epoca victoriana. Dezamagit ca a pierdut an dupa an sansa de a se realiza profesional, constrans fiind sa realizeze numai filme cu buget mic, producatorul accepta imediat propunerea de a turna filmul in Europa de Est, taman in Romania, unde spera sa profite de sistemul de impozitare de aici, despre care afla de la contabilii lui ca nu e foarte bine pus la punct, iar lucrurile se rezolva adesea pe cai ce ar putea fi catalogate drept dubioase.

Pelicula incearca sa evidentieze realitatea chinuitoare pe care o presupune productia straina de film a ultimilor ani, aflata intr-o goana permanenta dupa locatii de filmare si servicii de productie, din considerente pur financiare.


PROBLEME LOCALE. Actiunea se complica pe masura ce filmarile avanseaza, la fiecare pas apar personaje bizare si o multime de probleme de ordin cultural, economic sau legate, pur si simplu, de comunicarea defectuoasa intr-o limba necunoscuta. Situatia scapa de sub control, iar rezultatul se reflecta in productia cinematografica: o pelicula incoerenta, departe de capodopera la care visa producatorul atunci cand a plecat sa filmeze in Romania, pe taramul tuturor posibilitatilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.