AJUTOR. Un laborator ja­po­nez a prezentat in aceasta sap­ta­mana, la Tokyo, un fotoliu rulant dispunand de un terminal de informare si radionavigare pentru a ajuta orientarea persoanelor cu handicap in loc
AJUTOR. Un laborator ja­po­nez a prezentat in aceasta sap­ta­mana, la Tokyo, un fotoliu rulant dispunand de un terminal de informare si radionavigare pentru a ajuta orientarea persoanelor cu handicap in locuri publice. Este un fotoliu rulant electric high-tech, inteligent. Persoana cu handicap intelege si vede pe un ecran informatii privitoare la locul unde se afla, drumul pe care trebuie sa-l urmeze si serviciile de care poate beneficia in zona unde se afla.   VIROZE RESPIRATORII. A crescut cu 11% numarul persoanelor cu viroze respiratorii. Astfel, 60.000 de pacienti au fost spitalizati cu diverse forme de viroze: de la infectii acute ale cailor respiratorii pana la pneumonii. In aceasta saptamana au fost inregistrate peste 47.000 de cazuri de infectii acute ale cailor respiratorii inferioare, cele mai multe cazuri fiind in judetele Covasna si Iasi.    TUMOARE. La Spitalul Clinic de Urgenta Constanta, seful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara, dr Mircea Patrut, a extirpat o tumoare de 20 de kilograme unui barbat in varsta de 65 de ani. Este a treia interventie chirurgicala reusita de medicii constanteni. In ultima luna, alte doua paciente au inceput recuperarea dupa ce medicii le-au indepartat doua tumori de aproape 40 kg fiecare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.