Lucrurile par sa se fi "asezat" in cazul accidentului provocat in urma cu trei zile de un functionar al Ambasadei SUA la Bucuresti, in care o femeie a fost ranita si se afla in continuare pe patul de spital. Starea de sanatate a Mirelei Basilescu
Lucrurile par sa se fi "asezat" in cazul accidentului provocat in urma cu trei zile de un functionar al Ambasadei SUA la Bucuresti, in care o femeie a fost ranita si se afla in continuare pe patul de spital. Starea de sanatate a Mirelei Basilescu este stabila, femeia fiind la recuperare, internata intr-o rezerva a spitalului de Urgenta Floreasca din Capitala, dupa ce a fost supusa unei interventii chirurgicale. Interesanta este insa toata secretomania care invaluie acest caz, victima accidentului fiind incuiata la propriu intr-o rezerva a spitalului, unde nu intra decat medicul si sora acesteia. Usa rezervei este incuiata, deoarece victima ar fi cerut cadrelor medicale sa nu ofere nici o informatie si sa nu fie deranjata.
Doctorul care se ocupa de pacient atrage atentia ca femeia este la recuperare si nu are voie sa vada si sa vorbeasca cu nimeni deocamdata. Singura persoana, foarte amabila, care a stat de vorba cu reporterii ZIUA, a fost sora victimei, dar si aceasta s-a scuzat si ne-a spus ca nu poate oferi nici o informatie concreta. Tot ce ne-a declarat a fost ca starea surorii ei este buna si ca se bucura ca aceasta a scapat cu viata din accident.
Totodata, ne-a rugat sa nu mai insistam pentru a afla alte detalii pentru ca prefera su nu mai declare absolut nimic, dupa ce ieri ar fi aparut in presa mai multe scenarii pe care le-a catalogat drept "inventii". De asemenea, femeia a sustinut ca a fost de-a dreptul hartuita in ultimele zile, primind chiar amenintari, pentru a colabora cu presa.
Cand a venit vorba de eventuale despagubiri si de anchetarea functionarului ambasadei SUA, care a provocat accidentul, sora victimei ne-a spus ca exista organe abilitate care sa se ocupe de aceste lucruri si ca nu este timpul acum sa se gandeasca la asa ceva.
Femeia a lasat sa se inteleaga ca lucrurile "merg bine" si a spus ca isi doreste doar "sa nu mai fie hartuita", pentru ca la urma urmei nu a fost vorba decat de un "incident nefericit, care s-a terminat insa cu bine". Referitor la informatia conform careia sotul victimei ar lucra tot in cadrul Ambasadei SUA, sora Mirelei Basilescu a evitat un raspuns, spunand doar "cred ca stiti destul de multe, nu e cazul sa va mai dau eu si alte detalii".
Una peste alta, se pare ca lucrurile au intrat pe fagasul normal, americanul care a provocat accidentul si care nici nu a binevoit sa coboare din masina, colaboreaza cu autoritatile, iar lumea este multumita, chiar daca functionarul Ambasadei SUA nu poate fi tras la raspundere datorita imunitatii diplomatice de care se bucura. (A.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.