Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va plati, anul viitor, o suma estimata la 400 milioane de lei catre pagubitii Fondului National de Investitii (FNI), fiind posibil ca termenul in care toate despagubirile vor fi platite inte
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va plati, anul viitor, o suma estimata la 400 milioane de lei catre pagubitii Fondului National de Investitii (FNI), fiind posibil ca termenul in care toate despagubirile vor fi platite integral sa depaseasca data de 31 decembrie 2008. „Nu se poate cunoaste orizontul de timp in care se va efectua plata integrala a acestor despagubiri”, au explicat reprezentantii Autoritatii. Raportat la cursul valutar anuntat, joi, de Banca Nationala, de 3,5233 lei pentru un euro, suma reprezinta echivalentul a 113,5 milioane de euro. In contextul privatizarii CEC, AVAS a preluat calitatea de debitor a institutiei in pretentiile rezultand din contractul de fidejusiune sau cautiune incheiat intre CEC, Sov Invest si FNI. Pe rolul instantelor de judecata se afla circa 300 de litigii in care AVAS are calitatea de parat, iar institutia a fost obligata sa plateasca pretentiile investitorilor FNI.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.