Dupa ce, timp de un an si jumatate, presedintele si premierul au incercat sa se tina departe unul de celalalt, calatoria in acelasi avion catre Lisabona si Bruxelles i-a apropiat, facandu-i sa-si vorbeasca. Nu cine stie ce, dar suficient sa surprinda
Dupa ce, timp de un an si jumatate, presedintele si premierul au incercat sa se tina departe unul de celalalt, calatoria in acelasi avion catre Lisabona si Bruxelles i-a apropiat, facandu-i sa-si vorbeasca. Nu cine stie ce, dar suficient sa surprinda audienta.


In ciuda conflictului deschis cu seful Executivului, presedintele Traian Basescu l-a invitat pe premierul Calin Popescu Tariceanu sa calatoreasca in acelasi avion spre Lisabona, unde a avut loc semnarea Tratatului de reforma al UE. Dupa semnarea tratatului, Basescu si Tariceanu au mers tot in acelasi avion si la Bruxelles, la Consiliul European.


BUCURESTI - LISABONA. Discutia din avion dintre presedintele Basescu si premierul Tariceanu, pe traseul Bucuresti - Lisabona, a fost una relaxata, in care s-au abordat doar teme externe precum pozitia Romaniei pentru Kosovo si reuniunea CE. Surse din delegatia oficiala citate de Mediafax spun ca joi, pe parcursul celor aproximativ patru ore de zbor intre Bucuresti si Lisabona, Basescu si Tariceanu au avut o discutie relaxata pe teme exclusiv de politica externa, precum problema Kosovo si reuniunea de iarna a Consiliului European, fiind evitate subiecte de politica interna. "A fost o relatie ciudat de buna, in pofida asteptarilor unora, cu o discutie in care au fost evitate teme ale politicii interne sau de alta natura", au afirmat sursele. Presedintele Basescu a avut la un moment dat o discutie cu consilierii sai despre pozitia Romaniei pe temele incluse pe ordinea de zi a reuniunii Consiliului European, iar premierul Tariceanu a avut o consultare similara cu membrii staf-ului sau, dupa care seful statului si primul-ministru au convenit asupra unui punct de vedere comun.


LISABONA - BRUXELLES. In drumul spre Bruxelles, cei doi demnitari nu au mai fost insa la fel de vorbareti. "Dialogul a fost mai sarac in subiecte ulterior, pe parcursul drumului dintre Lisabona si Bruxelles, cand presedintele si premierul au fost destul de apatici, probabil din cauza oboselii care si-a spus cuvantul", sustin sursele citate.
Intrebat ieri despre cum s-a inteles cu presedintele Traian Basescu in timpul calatoriei la Lisabona si Bruxelles, seful Executivului a raspuns zambind: "Da... foarte bine". Tariceanu a mai fost intrebat si despre ce a discutat cu seful statului in timpul ceremoniei de semnare a Tratatului de la Lisabona. "In timpul ceremoniei nu am putut discuta foarte mult. Sigur, toata lumea, toti care eram intr-o anumita zona schimbam anumite cuvinte, dar nu se poate spune ca am facut o discutie in timpul ceremoniei de semnare a Tratatului", a raspuns Tariceanu. Premierul si seful statului nu au mai calatorit impreuna din vara anului trecut, cand au participat la Consiliul European de vara.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.