CE BEM, CE MÃ…NCÃ…M
Salata de icre Salmar are in compozitie cinci aditivi alimentari, apa, ulei si icre. De pe eticheta citim: "ulei, apa, icre hering (9,5%), ceapa, sare, acidifiant: acid citric E330, stabilizatori: E 412 a€” guma guar, E 415 a€” guma xantan, conservanti: E 202 a€” sorbat de potasiu, E 212 a€” benzoat de potasiu, arome".

ANALIZÃ…. Salata de icre este un produs din gama preparatelor pe baza de icre, dezechilibrat din punct de vedere al profilului nutritional, cu un exces de grasimi si cu adaos de aditivi alimentari: acidifianti, stabilizatori, conservanti si arome.

Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, ne spune ca aditivul E 412 poate provoca balonari, greata, crampe, astm, alergii, eczeme. De asemenea, E 415 poate interfera cu absorbtia lipidelor si a substantelor minerale. Benzoatul de sodiu este unul dintre cei mai periculosi conservanti, putand provoca migrene, fiind neurotoxic.

Din cauza aditivilor utilizati, produsul nu este indicat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, suferinzilor de ficat, rinichi si guta, cu boli neurodegenerative, astm, dermatologice, afectiuni ale tractusului intestinal.


PrecizariRubrica se adreseaza persoanelor care doresc sa afle ce contin alimentele si bauturile consumate zilnic si efectele lor asupra sanatatii. Cititorii isi pot exprima opiniile la 021.318.20.37 sau pe e-mail, la adresa bundeconsum@jurnalul.ro. Daca sunteti interesat de caracteristicile unui produs, expediati pe adresa redactiei eticheta acestuia pentru a fi "analizata" de specialistul nostru. Ca modalitate de lucru, precizam ca prof. dr Gh. Menchinicopschi ii prezentam compozitia produsului si datele nutritionale preluate din eticheta produsului, fara a-i prezenta produsul.