Miercuri seara, la Rin Grand Hotel din Bucuresti, a avut loc cea de-a 11-a editie a Galei Fotbalului Romanesc, eveniment organizat de Asociatia Fotbalistilor Profesionisti (presedinte - Nicu Gheara) si Clubul Sportiv al Jurnalistilor (presedinte - Ra
Miercuri seara, la Rin Grand Hotel din Bucuresti, a avut loc cea de-a 11-a editie a Galei Fotbalului Romanesc, eveniment organizat de Asociatia Fotbalistilor Profesionisti (presedinte - Nicu Gheara) si Clubul Sportiv al Jurnalistilor (presedinte - Radu Maxim). In cadrul galei a avut loc si finala nationala a concursului Miss Romania 2007.
Adrian Mutu, sosit din Italia cu un avion privat, a fost desemnat pentru a treia oara consecutiv (2005, 2006 si 2007; a mai primit aceasta distinctie si in 2003) jucatorul anului, starul de la Fiorentina primind diploma si trofeul aferente de la Nicu Gheara. "Pentru mine este o incoronare a sacrificiilor pe care le-am facut anul acesta. Evolutiile mele de la Fiorentina si calificarea la Campionatul European au contat cel mai mult in faptul ca am primit acest trofeu. Ar fi trebuit sa fie toata echipa nationala alaturi de mine pe scena, sa fim numiti fotbalistii anului. Calificarea la Euro 2008 era o performanta care ne lipsea si pe care o asteptam", a spus Mutu, care a adaugat ca grupa de la CE este foarte grea. "La Campionatul European avem o grupa nu grea, ci foarte grea, dar nu numai noi riscam sa iesim din prima faza, ci toate echipele. Noi poate avem a patra sansa, dar asa am zis si inainte de Olanda, in preliminarii, si am obtinut patru puncte. In fotbal nu se stie niciodata. Noi trebuie sa intram doar cu gandul la victorie si sper sa scoatem un rezultat bun din fiecare meci. Trebuie sa dam 150 la suta in fiecare meci. Suntem mandri ca am ajuns acolo. Ne asteptam sa avem astfel de adversari puternici in fazele superioare, dar sa speram ca ei vin obositi de la cluburile lor si noi vom fi oportunisti si vom trece de grupe. Speram sa jucam toate meciurile cu demnitate si sa aratam de ce suntem in stare", a declarat Mutu. Marele absent al serii a fost selectionerul Victor Piturca, desemnat antrenorul anului, premiul acestuia fiind preluat de Mircea Sandu, presedintele FRF. "Piturca este bolnav si nu a putut ajunge", l-a scuzat seful federatiei pe selectioner. Absenti motivati au fost si Gigel Bucur (golgeterul anului) si Christian Fabbiani ("stranierul" anului), care se vor afla fata-n fata la derby-ul de duminica, dintre "Poli" Timisoara si CFR. Mihai Stoica, desemnat cel mai bun conducator, a declarat ca premiul primit l-a convins ca a ales bine atunci cand a ajuns la Unirea Urziceni (clubul ialomitean a punctat si la revelatia anului, prin Bogdan Stancu), in timp ce Arpad Paszkany, investitorul anului, a spus ca este convins de faptul ca CFR Cluj va castiga titlul in Liga I. Bogdan Lobont, portarul anului, le-a multumit adversarilor, care i-au dat prilejul sa se afirme, dar si sefilor de la Dinamo, pentru relansarea carierei sale in Romania. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.