Compania de investitii GED a incheiat, prin fondul GED Eastern Fund II, cea de-a cincea tranzactie din Romania prin investitia in agentia de turism Happy Tour, aceasta reprezentand totodata si prima participatie a unui fond de investitii la o agentie
Compania de investitii GED a incheiat, prin fondul GED Eastern Fund II, cea de-a cincea tranzactie din Romania prin investitia in agentia de turism Happy Tour, aceasta reprezentand totodata si prima participatie a unui fond de investitii la o agentie de turism autohtona.
"Fondul de investitii GED a pariat pe acest sector datorita cresterii explozive din ultimii ani. In acest moment, cresterea economiei romanesti atrage in tara multe companii multinationale in paralel cu dezvoltarea companiilor nationale. Toate aceste companii se confrunta tot mai mult cu necesitatea gestionarii cerintelor de turism, din ce in ce mai sofisticate", a declarat Robert Luke, director general GED.
Happy Tour este, din punct de vedere al cifrei de afaceri, cea mai mare agentie de turism din Romania.
"GED va sustine accelerarea planului de dezvoltare a companiei fondata de noi acum mai bine de 10 ani, in acest sector care devine din ce in ce mai competitiv, atat la nivel national, cat si la nivel international. In acest scop, GED va intari echipa de conducere a companiei si va integra in Consiliul de Administratie experti in domeniu", a declarat Nicolae Demetriade, director general Happy Tour.
Happy Tour estimeaza pentru 2007 o cifra de afaceri de peste 45 milioane euro.
Fondul de investitii spaniol GED Eastern Fund II, cu resurse in valoare de 150 milioane de euro, a fost infiintat in aprilie 2005 si are deja patru participatii in Romania, la companiile Rosegur (fostul Dragon Star Guard), Romanian Real Estate Partners, un joint venture cu Warburg Pincus, la Dasimpex Khan si la compania de produse lactate Fama.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.