Dieteticienii trebuie sa fie atenti la cantitatea de fructoza pe care le-o recomanda pacientilor in loc sa le taie in totalitate doza de amidon, se arata intr-un nou studiu publicat de medici de la Universitatea din Florida. Doctorul Richard Johnson
Dieteticienii trebuie sa fie atenti la cantitatea de fructoza pe care le-o recomanda pacientilor in loc sa le taie in totalitate doza de amidon, se arata intr-un nou studiu publicat de medici de la Universitatea din Florida. Doctorul Richard Johnson a spus ca alimentele care sunt prelucrate in special din zahar ingrasa mult mai mult decat cele pe baza de amidon, cum ar fi cartofii, painea, pastele fainoase, orezul. Medicii nutritionisti limiteaza cantitatea de orez si cartofi pe care le-o recomanda pacientilor, tocmai pentru ca amidonul se transforma in glucoza, care are un index glicemic ridicat. Zaharul alb este compus atat din glucoza, cat si din fructoza, iar cea din urma este incriminata de medicii de la Universitatea din Florida pentru toate relele. Acestia spun ca fructoza produce acid uric in cantitati foarte mari, care blocheaza capacitatea insulinei de a se autoregla. Intr-un final, aceasta duce la obezitate, sindrom metabolic si diabet de tip II, explica cercetatorul american.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.