Producatorul de material rulant Faur Bucuresti intentioneaza sa contracteze un credit in valoare totala de 10 milioane de euro, de la Banca Italo Romena, pentru finantarea unor investitii.
Potrivit unui comunicat al Faur, transmis ieri Bursei d
Producatorul de material rulant Faur Bucuresti intentioneaza sa contracteze un credit in valoare totala de 10 milioane de euro, de la Banca Italo Romena, pentru finantarea unor investitii.
Potrivit unui comunicat al Faur, transmis ieri Bursei de Valori Bucuresti, reprezentantii celor doua institutii se vor intruni in data de 9 ianuarie 2008 pentru a discuta aceasta propunere si pentru a stabili constituirea unor garantii in vederea garantarii imprumutului.
Pentru a acoperi pierderile inregistrate in anii precedenti, Faur a aprobat in luna septembrie a acestui an diminuarea capitalului social cu aproximativ 18,32 milioane de lei, la 19,34 milioane de lei, prin diminuarea valorii nominale a actiunilor.
Profitul de 3,3 milioane de lei pe care compania l-a inregistrat anul trecut urmeaza sa fie atribuit integral pentru acoperirea pierderilor din anul 2004 si 2005, cand sumele s-au ridicat la 29 milioane de lei si, respectiv, 9,56 milioane de lei. La sfarsitul anului 2003, Faur a fost preluata de catre un consortiu format din firmele Laminate Bucuresti, Relco Bucuresti, Rafinaria Astra Romana Ploiesti si Begacom Bucuresti, in urma unei tranzactii in valoare de 3,5 milioane de euro.
Ultimele estimari relatate intr-un raport recent, intocmit de Begacom Timisoara, societate controlata de fratii Emil si Marius Cristescu, arata ca aceasta companie detine un capital de 97,6%, in timp ce Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) are o participatie de 1,24%.
Potrivit unor declaratii facute de catre Marius Cristescu, in luna octombrie a acestui an, in 2008 va fi investit un capital de 30 de milioane de euro in platforma Faur. Banii vor fi folositi pentru amenajarea a circa 10 hectare de hale industriale ce pot fi inchiriate de catre diverse companii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.