Ministerul Transporturilor solicita Guvernului sa suplimenteze cu 2,2 hectare de teren suprafata care va fi expropriata pentru construirea centurii rutiere a Ploiestiului, printre proprietarii care vor renunta la o parte din teren numarandu-se si fiu
Ministerul Transporturilor solicita Guvernului sa suplimenteze cu 2,2 hectare de teren suprafata care va fi expropriata pentru construirea centurii rutiere a Ploiestiului, printre proprietarii care vor renunta la o parte din teren numarandu-se si fiul omului de afaceri Costel Casuneanu.
Suma globala estimata pentru despagubirea celor 109 proprietari este de 911.000 lei, valoarea fiind stabilita pe baza rapoartelor de expertiza, se arata in nota de fundamentare a unui proiect de HG. Potrivit notei, sporirea capacitatii de circulatie pe centura Ploiesti Vest se datoreaza faptului ca au aparut noi pozitii in tabelul cu imobilele proprietate privata cuprins in anexa. Neincluderea intr-o hotarare de Guvern emisa anterior a acestor terenuri a fost motivata de faptul ca la data promovarii actului normativ privind inceperea procedurilor de expropriere existau intocmite documentatii cadastrale doar pentru o parte dintre proprietari. Pentru cealalta parte nu se puteau intocmi documentatiile cadastrale la acea data, deoarece situatia juridica a terenurilor detinute de proprietari era incerta, neexistand date despre acestia. Printre proprietarii care vor fi expropriati se numara si fiul omului de afaceri Costel Casuneanu, care detine in comuna Barcanesti, judetul Prahova, o suprafata de 10.000 de metri patrati. Din aceasta, doar 85 de metri patrati fac obiectul exproprierii. Contactat, Costel Casuneanu a spus ca terenul detinut de fiul sau are ca destinatie organizarea de santier.
"Am cumparat terenul acum patru ani, fara sa stim ca pe acolo va trece o sosea de centura. Avem cumparate terenuri in toata tara. Acesta din Prahova va fi folosit pentru organizarea de santier necesara lucrarilor pe care le executam in domeniul drumurilor", a mai spus Casuneanu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.