O familie de romani stabilita in SUA sustine ca a fost inselata de reteaua de escroci imobiliari condusa de Stan Anton. Potrivit familiei Leonte, cu domiciliul in Los Angeles, in anul 2000 Mihail Leonte l-a mandatat pe Mihail Barboselu sa-l reprezint
O familie de romani stabilita in SUA sustine ca a fost inselata de reteaua de escroci imobiliari condusa de Stan Anton. Potrivit familiei Leonte, cu domiciliul in Los Angeles, in anul 2000 Mihail Leonte l-a mandatat pe Mihail Barboselu sa-l reprezinte in scopul recuperarii unui teren din comuna Balotesti, Ilfov, si a vilei Nufarul din Eforie. "Avand dreptul de reprezentare prin procura, Barboselu a recuperat terenul mostenit de familia noastra in Balotesti care a fost preschimbat ulterior pe un teren de 2,4 hectare in comuna Corbeanca, pe motiv ca in anii '40 avusese loc un schimb terenuri de care noi nu mai stiam", sustine sotia lui Leonte, Anie Marie Leonte. Atata doar ca Mihail Leonte a decedat in august 2003 inainte cu o luna ca Primaria Corbeanca sa-i restituie terenul. In aceste conditii, Mihail Barboselu a continuat actiunea de retrocedare in nume propriu, chiar daca avea procura doar pe terenul din Balotesti, spune sotia lui Leonte, precizand ca a venit in Romania si i-a pus in vedere lui Barboselu ca procurile pe care i le-a acordat sotul ei sunt lovite de nulitate. "Chiar a doua zi dupa ce a fost atentionat, Barboselu a vandut terenul din Corbeanca soacrei lui Anton Stan", sustine familia Leonte, aratand ca pretul terenului a fost de 24.000 de dolari pentru 2,4 ha, in timp ce valoarea reala era de 350.000 de dolari. "Mai departe, Zamfira Marinciu a vandut terenul lui Beres Kovacz ca sa i se piarda urma. Aceeasi soarta a avut-o si vila Nufarul din Eforie, pentru care Barboselu primise procura de la Mihail Leonte. SC Eforie SA a anuntat in 2001 ca retrocedarea in natura a vilei nu ar fi posibila. Atunci, Barboselu a vandut pe numai 30.000 de dolari dreptul de proprietate litigios asupra vilei Nufarul sotiei escrocului Anton Stan, Anghel Carmen Liliana, implicata si ea in inselaciunile sotului", precizeaza Anie Marie. Carmen Liliana Stan a continuat procedurile de retrocedare fara ca proprietarul si urmasii acestuia sa afle macar de vanzarea drepturilor litigioase. In 2003, cand vila a fost retrocedata prin decizia Curtii de Apel Constanta, pe ea a pus stapanire familia Stan care i-a si schimbat repede numele din "Nufarul" in "Antonio", sustine familia Leonte, care considera ca membrii grupului Anton beneficiaza de subiectivitatea justitiei. Avand in vedere ca escrocheriile acestei retele iau amploare, ZIUA solicita implicarea autoritatilor pentru a se deschide o ancheta in aceste cazuri in care sunt reclamate inselaciunile. (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.