Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor (EFSA) a organizat un grup de studiu pentru a oferi Parlamentului European, Comisiei Europene si statelor membre informatiile necesare cu privire la studiul Southampton. Acesta a fost prezentat in fe
Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor (EFSA) a organizat un grup de studiu pentru a oferi Parlamentului European, Comisiei Europene si statelor membre informatiile necesare cu privire la studiul Southampton. Acesta a fost prezentat in februarie si arata efectele devastatoare pe care le au colorantii chimici de sinteza in combinatie cu conservantul benzoat de sodiu. Noul grup este format din statisticieni, experti in comportamentul copiilor, toxicologi si medici alergologi din cinci tari membre ale UE.
In afara de acesti coloranti, Comisia Europeana a cerut o reevaluare a tuturor aditivilor alimentari utilizati. Atat EFSA, cat si CE doresc sa creasca siguranta consumatorilor, fara insa a prejudicia industria alimentara.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.