Intr-una dintre cele mai frumoase biserici venetiene, San Trovaso, duminica, 16 decembrie, vor rasuna colindele romanesti. Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia, cu sprijinul Institutului Cultural Roman, a pregatit pentru
Intr-una dintre cele mai frumoase biserici venetiene, San Trovaso, duminica, 16 decembrie, vor rasuna colindele romanesti. Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia, cu sprijinul Institutului Cultural Roman, a pregatit pentru publicul Serenissimei un concert de Craciun, sustinut de Corala Universitatii de Medicina si Farmacie din Craiova si de organistul Dan Racoveanu, membru al ansamblului de muzica baroca "Continuo".
Orga bisericii San Trovaso este una din cele mai renumite din Europa, fiind construita in 1776 de Gaetano Callido, faimos in epoca pentru maiestria sa. La ea au concertat, de-a lungul veacurilor, virtuozi ai acestui instrument muzical.
Programul concertului va cuprinde piese din creatia lui J. S. Bach, Giovanni Croce, Dimitri Bortnianski, Gavriil Musicescu, Dumitru Kiriac, precum si cantece traditionale de Craciun. Pentru doua ore, publicul venetian va cunoaste frumusetea colindelor romanesti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.