Pozitiile societatilor de investitii financiare sunt inca divergente in privinta celor doi reprezentanti in Consiliul de Supraveghere al BCR, locurile fiind vacante de sapte luni, si nu vor face propuneri la AGA de vineri, informeaza Mediafax. "Nu am
Pozitiile societatilor de investitii financiare sunt inca divergente in privinta celor doi reprezentanti in Consiliul de Supraveghere al BCR, locurile fiind vacante de sapte luni, si nu vor face propuneri la AGA de vineri, informeaza Mediafax. "Nu am ajuns la o intelegere, desi au mai fost discutii. Sper ca situatia sa se deblocheze in prima parte a anului viitor. Nu este o situatie foarte grava, pentru ca suntem informati permanent cu ce se intampla in banca si la Consiliul de Supraveghere", a declarat presedintele SIF Banat-Crisana, Ioan Cuzman. Consiliul de Supraveghere al Bancii Comerciale Romane (BCR) are sapte posturi, dintre care doua revin celor cinci societati de investitii financiare.
Locurile SIF-urilor in Consiliul de Supraveghere al BCR au ramas vacante dupa ce mandatele lui Teodor Mihaescu (din partea SIF Muntenia) si Mihai Fercala (SIF Transilvania) au expirat in primavara acestui an. SIF-urile nu au ajuns la o intelegere, astfel ca la Adunarea Generala a Actionarilor BCR din 23 aprilie au venit cu propuneri patru dintre cele cinci societati de investitii financiare, respectiv Sorin Turtoescu (SIF Moldova), Tudor Ciurezu (SIF Oltenia), Mihai Fercala (SIF Transilvania) si Petre Pavel Szel (SIF Muntenia). In aceste conditii, reprezentantii Erste Bank, actionarul majoritar al BCR, au anuntat ca nu sustin nicio propunere pana cand toate cele cinci SIF-uri nu se inteleg asupra a doi reprezentanti. De altfel, austriecii au explicat ca nu au o problema, intrucat Consiliul de Supraveghere poate functiona si cu doar cinci membri, pana la numirea celor doi reprezentanti ai SIF.
In AGA convocata pentru vineri, principalul punct pe ordinea de zi este completarea Consiliului de Supraveghere, avand in vedere ca unul dintre membri, Daniel Daianu, a fost ales europarlamentar. Surse din banca au declarat, pentru Mediafax, ca Daianu va ramane membru in Consiliu deoarece cele doua pozitii ocupate de acesta sunt compatibile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.