Bulgaria, care si-a oprit partial centrala nucleara de la Kozlodui pentru a intra in UE la 1 ianuarie 2007, va trebui sa importe energie electrica, potrivit unui raport al companiei nationale de electricitate, citata ieri de cotidianul Troud, relatea
Bulgaria, care si-a oprit partial centrala nucleara de la Kozlodui pentru a intra in UE la 1 ianuarie 2007, va trebui sa importe energie electrica, potrivit unui raport al companiei nationale de electricitate, citata ieri de cotidianul Troud, relateaza AFP. Bulgaria era cel mai mare exportator de energie din Balcani, inainte de oprirea a doua reactoare de cate 440 megawati fiecare in luna decembrie 2006, la cererea Uniunii Europene. Deficitul de electricitate in 2008 va atinge 1,324 mld de KW/h. La sfarsitul lunii octombrie 2006, Bulgaria exporta in continuare 2 miliarde de kilowati/ora, relateaza NewsIn.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.