Tot mai multi investitori prefera sa isi dezvolte sau sa isi mute afacerea in afara orasului, conditii in care localitatile Ghimbav si Cristian au cunoscut in ultima perioada cea mai mare dezvoltare. Practic, aceste doua localitati urmeaza imediat du
Tot mai multi investitori prefera sa isi dezvolte sau sa isi mute afacerea in afara orasului, conditii in care localitatile Ghimbav si Cristian au cunoscut in ultima perioada cea mai mare dezvoltare. Practic, aceste doua localitati urmeaza imediat dupa Brasov in clasamentul pe 2006 al localitatilor din judet care au cele mai mari cifre de afaceri. "Desi Ghimbav si Cristian au un numar de firme si de salariati pe undeva in josul clasamentului, ca cifra de afaceri ele vin imediat sub municipiu", sustine Adrian Rogoz, director Relatii Publice in cadrul Camerei de Comert si Industrie (CCI) Brasov. Potrivit reprezentantilor CCI, tendinta de a migra spre periferie se regaseste la nivel national. Numarul constructiilor tinde sa fie mai mare in rural decat in urban, deoarece oamenii prefera sa investeasca in afara localitatilor. "Exista o tendinta de a scoate din marile orase societatile comerciale de productie. Acest lucru e benefic din punctul de vedere al mediului. Pamantul e mai ieftin, accesurile pentru aprovizionare si desfacere, locurile de parcare se amenajeaza mai usor. Pe de o parte castiga si localitatile respective, deoarece taxele se vireaza in vistieriile lor", sustine Nicolae Ţucunel, presedintele CCI Brasov.Euro Info Centre Brasov, singurul nominalizat in EuropaCentrul Euro Info Brasov a fost singurul din Romania nominalizat la Conferinta IMM-urilor si Antreprenorilor de la Porto, la una dintre cele patru categorii premiate in cadrul evenimentului. Euro Info Centre Brasov, din cadrul Camerei de Comert si Industrie, a fost nominalizat la categoria "povesti de succes". Evenimentul, intitulat "Strategii locale de succes", a avut loc in 6 - 7 octombrie, fiind organizat de Comisia Europeana. Centrul brasovean a fost nominalizat deoarece in cursul acestui an a oferit date unei companii germane - RLE International - care, in urma informatiilor primite, a decis sa isi deschida o capacitate de productie la Brasov. "Sunt producatori de piese auto, iar produsele lor iau, cu preponderenta, calea exportului", a explicat Sorina Blejan, directorul Euro Info Centre Brasov.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.