Atrium Centers a obtinut autorizatia de constructie in Arad, fiind primul mall care se va ridica in acest oras.
Cu o suprafata totala de aproximativ 67.000 m˛, centrul va aduce un mix de shopping si entertainment dispus pe o suprafata de 30.00
Atrium Centers a obtinut autorizatia de constructie in Arad, fiind primul mall care se va ridica in acest oras.
Cu o suprafata totala de aproximativ 67.000 m˛, centrul va aduce un mix de shopping si entertainment dispus pe o suprafata de 30.000 m˛, si va beneficia de 1.000 de locuri de parcare.
"Suntem mandri sa anuntam ca acesta este cel de-al doilea proiect Atrium Centers care a obtinut autorizatia de constructie in ultimele 6 luni, dupa cel din Cluj.
In scurt timp, vom face public si numele contractorului general al proiectului nostru din Arad, urmand ca lucrarile de constructie sa fie demarate imediat", a declarat Michael Israeli, Managing Director Atrium Centers.
In ceea ce priveste dezvoltarea celorlalte doua centre, din Baia Mare si Satu Mare, Israeli a declarat ca s-au inregistrat progrese importante, astfel incat estimeaza ca va obtine autorizatiile pana in al doilea trimestru al anului viitor si constructiile vor putea incepe in luna mai.
Activitatea de leasing pentru Atrium Center Arad, coordonata de DTZ Echinox, s-a intensificat in ultima perioada, bucurandu-se de un interes crescut din partea retailerilor nationali si internationali prezenti in Romania, dar si din partea unor retaileri internationali dornici sa intre pe piata locala.
"In urma participarii Atrium Centers la targul international de retail MAPIC, am stabilit contacte importante cu retaileri internationali, inclusiv cu lanturi comerciale celebre, care si-au exprimat increderea si dorinta de a incheia un parteneriat pe termen lung cu Atrium", a afirmat Oana Iliescu, Head of Retail Department DTZ Echinox.
Aceasta estimeaza ca, pana la inceputul anului 2008, peste 40% din suprafata Atrium Center Arad va fi deja inchiriata.
Noul mall este situat la numai doua minute distanta de centrul orasului, pe bulevardul Aurel Vlaicu, imediat in apropierea garii si a statiei centrale de autobuz.
Valoarea estimata a investitiei in Atrium Center Arad se ridica la 72 milioane euro, urmand ca lucrarile de constructie sa fie finalizate in primul trimestru al anului 2009.
Atrium Centers si-a anuntat lansarea oficiala pe piata romaneasca de real estate in luna mai a acestui an, urmand sa dezvolte centre comerciale in Cluj, Arad, Baia Mare si, ulterior, in Satu Mare.
Valoarea totala a investitiilor planificate de companie se ridica la peste 300 milioane euro, in timp ce planul investitional pentru Romania din urmatorii ani este estimat la aproximativ 900 milioane euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.