Andrei Alexandru, purtatorul de cuvant al presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu, a ramas cu verdict de colaborator al politiei politice comuniste dupa ce CNSAS a respins, ieri, contestatia sa, cinci dintre membri votand pentru mentinerea deciziei
Andrei Alexandru, purtatorul de cuvant al presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu, a ramas cu verdict de colaborator al politiei politice comuniste dupa ce CNSAS a respins, ieri, contestatia sa, cinci dintre membri votand pentru mentinerea deciziei initiale si trei pentru schimbarea ei. Surse din CNSAS au declarat, dupa sedinta de joi, ca si in cazul lui Andrei Alexandru votul a fost unul "cu scandal", intrucat, initial, scorul ar fi fost de patru voturi "pentru" la patru "impotriva".
"Dupa semne pe sub masa, strigate si presiuni de tot felul, votul - pe care-l cataloghez drept unul pur politic - a devenit cinci pentru mentinerea deciziei contra trei pentru admiterea contestatiei. Va spun ca a fost un vot politic pentru ca omul asta nu are nimic rau in dosar", a declarat unul dintre membrii Colegiului, care a dorit sa nu-i fie dezvaluit numele.
In urma deciziei luate ieri, purtatorul de cuvant al lui Vacaroiu a declarat ca se va adresa in continuare Curtii de Apel.
“Voi merge si ma voi adresa Justitiei, asa cum prevede procedura in aceasta situatie”, a declarat acesta.
Andrei Alexandru a fost audiat, marti, la CNSAS, el catalogand informatiile aparute in presa in legatura cu cazul sau drept "intoxicari", cu menirea de a-l discredita.
"Cele mentionate in documentul CNSAS nu sunt corecte din punct de vedere al argumentatiei si am sa va dau niste exemple concrete. S-a spus ca am lucrat in DIE. Este adevarat ca atunci cand eram in armata a venit la mine un ofiter de la externe si mi-a propus sa lucrez pentru ei. In documentul pe care l-ati primit nu apare insa si faptul ca eu am refuzat", a spus purtatorul de cuvant al lui Nicolae Vacaroiu dupa audieri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.