Un consum moderat de acool in cazul femeilor mai in varsta poate inbunatati calitatea vietii, conform unui nou studiu. Cercetatorii au chestionat 12.432 femei cu varste cuprinse intre 70 si 75 ani, carora le-au adresat intrebari legate de consumul de
Un consum moderat de acool in cazul femeilor mai in varsta poate inbunatati calitatea vietii, conform unui nou studiu. Cercetatorii au chestionat 12.432 femei cu varste cuprinse intre 70 si 75 ani, carora le-au adresat intrebari legate de consumul de alcool si de starea lor de sanatate din ultimii sase ani. Rezultatele studiului au scos la iveala ca cele care nu consumau alcool duceau o viata mai slaba calitativ fata de cele care aveau acest obicei. Profesorul Julie Byles, unul din cercetatori, a declarat ca scopul acestui studiu a fost sa se afle daca femeile care consuma alcool pot face acest lucru si dupa varsta de 70 de ani si ca astfel s-a observat ca cele care nu obisnuiesc sa consume bauturi alcoolice sau cele care le consuma in cantitati mai mici sunt supuse riscului decesului mai mult decat cele care se bucura mai mult de ele. Profesorul a mentionat insa ca prin efectuarea acestui studiu nu a incercat sa le determine pe femeile care nu consuma alcool sa deprinda acest obicei la o varsta mai inaintata. Printre beneficiile acestui obicei se numara integrarea sociala si imbunatatirea sanatatii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.