Succesul concertului unic sustinut de Led Zeppelin luni seara, la Londra, care a entuziasmat publicul si a cucerit criticii, a facut sa nasca in sufletele fanilor speranta ca legendara trupa de rock ar putea continua cu un turneu, informeaza AFP.
Succesul concertului unic sustinut de Led Zeppelin luni seara, la Londra, care a entuziasmat publicul si a cucerit criticii, a facut sa nasca in sufletele fanilor speranta ca legendara trupa de rock ar putea continua cu un turneu, informeaza AFP.
Cei trei membri sexagenari supravietuitori ai legendarului grup care facea furori in anii '70 au interpretat, timp de doua ore, toate hiturile lor, de la "Stairway to Heaven" la "Whole Lotta Love" si "The Song Remains the Same", in fata a 20.000 de fani fericiti ca au avut sansa sa fie prezenti la acest eveniment unic. Dupa un inceput usor ezitant, din cauza unei sonorizari pe alocuri proaste, liderul trupei si solistul Robert Plant, chitaristul Jimmy Page si basistul John Paul Jones, acompaniati la tobe de Jason Bonham, fiul defunctului tobosar John Bonham, au dat tonul cu "Black Dog". Jimmy Page, in varsta de 63 de ani, a fost cel care a electrizat publicul, cu acordurile sale frenetice de chitara. Grupul a cantat magistral "Kashmir" si a entuziasmat publicul cu hitul lor "Stairway to Heaven".
Atunci cand tobosarul John Bonham a murit, in 1980, colegii sai de trupa au declarat ca Led Zeppelin a murit odata cu el. Singurele reuniri ale trioului ramas in viata au fost dezamagitoare, acestea avand loc la concertul Live Aid din 1985, cu Phil Collins la tobe, si un altul la includerea lor in Rock And Roll Hall Of Fame, in 1995. Primele critici ale presei britanice au salutat spectacolul celor de la "Led Zep" care, in ciuda varstei si a celor trei decenii de cvasi-absenta, au stiut sa faca sa renasca "puterea impresionanta si maiestuozitatea muzicii lor", scrie Daily Mirror. A fost destul pentru ca fanii sa se gandeasca la un adevarat turneu al grupului, asa cum au facut-o si alte trupe, precum Police, Genesis, Spice Girls etc. Concertul unic a fost dedicat lui Ahmet Ertegun, fondatorul - decedat la sfarsitul anului 2006 - casei de discuri Atlantic Records, care a lansat trupa Led Zeppelin, in 1968. Peste 20 de milioane de persoane au incercat sa obtina unul dintre cele 20.000 de bilete disponibile, atribuite prin tragere la sorti pentru suma de 125 de lire sterline (175 de euro).
"Daca reactia publicului nu l-a convins pe Robert (Plant), atunci nimic altceva nu o va face", a declarat un fan Led Zeppelin pe site-ul oficial al trupei. Speculatiile in legatura cu un posibil turneu circula de mai multe saptamani, dar surse din industria muzicala au dat de inteles ca Robert Plant, care are o cariera solo destul de reusita, ar fi mai degraba reticent la aceasta idee. Şi daca Plant a promis pentru luni "un ultim, dar super show", Page si Jones nu au comentat asupra unei continuari. "Cand ne-am reunit, a fost atat de amuzant si ne-am simtit atat de bine incat ne-ar placea sa o mai facem", a declarat Page pentru revista Q. "Lasam usa usor deschisa", a adaugat Jones. "Vom vedea ce va fi dupa asta. Trebuie ca toata lumea sa aiba chef sa il faca (un turneu, n. red.)". Cu o zi inainte de concert, Plant a declarat pentru un saptamanal britanic: "Nu ar fi o idee atat de rea sa mai cantam impreuna din cand in cand". Atat de multe indicii au lasat incat fanii au scris, pe site-ul oficial: "Led Zep ne datoreaza un turneu... Robert trebuie sa inceapa sa se gandeasca la toti fanii care il adora".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin