Editia speciala de iarna a revistei „Barbie" se vinde cu un telefon mobil de jucarie ce pune in pericol sanatatea copiilor.

Telefonul mobil Barbie, jucaria care se comercializeaza impreuna cu editia speciala de iarna 2/2007 a revistei „Barbie", este un pericol pentru copii din cauza unor substante cancerigene prezente in izolatia cablurilor electrice din interior. Autoritatile au inceput retragerea imediata a revistei de pe piata. „Prezenta substantei respective a fost descoperita la testele suplimentare postproductie. Substanta, denumita ftalat, se afla intr-o concentratie peste norma admisa. Decizia de retragere este urmare a masurii de protectie a copiilor care pot inghiti substanta respectiva prin desfacerea jucariei si introducerea in gura a acestor cabluri electrice", au declarat reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor. Romania este singura tara din Europa care a apucat sa puna pe piata revista impreuna cu jucaria periculoasa.

Consumatorii care au achizitionat publicatia pot returna jucaria la Editura Egmont Romania, prin posta, impreuna cu toate datele de contact necesare (nume, adresa, numar de telefon), si vor primi contravaloarea produsului, adica 5 lei, prin mandat postal impreuna cu contravaloarea taxelor postale de expediere a coletului. „Daca micutii isi doresc sa pastreze revista, o pot face si ne pot trimite doar coperta si jucaria si noi ii vom despagubi pentru intreaga suma", a adaugat Adriana Savu, director marketing al Editurii Egmont Romania.